ATLETISME

Tyson Gay torna la medalla de plata que va guanyar als JJOO de Londres després de suspès un any per dopatge

L'atleta, que va donar positiu per un esteroide anabòlic androgènic, ha tornat la medalla que va aconseguir al relleu 4x100 metres

L' Agència antidopatge dels Estats Units (USADA) ha anunciat que l'atleta Tyson Gay ha donat positiu en un control antidopatge realitzat el 23 de juny de 2013 i que, per tant, ha estat suspès durant un any.

Gay, de 31 anys, ha acceptat la retirada de tots els resultats que va obtenir des del 15 de juliol de 2012 i també l'any de sanció, segons ha comunicat la USADA. Això implica que Gay ha de tornar la medalla de plata que va acoseguir als Jocs Olímpics de Londres ja que l'atleta formava part del relleu nord-americà de 4x100 metres. La medalla ja és a les instal·lacions del Comitè Olímpic dels Estats Units.

Segons l'agència nord-americana, Gay va donar positiu per un esteroide anabòlic androgènic. Només rebre la notificació del positiu, Gay va deixar de competir i va accedir a ser entrevistat en diverses ocasions per col·laborar amb la USADA, motiu pel qual la sanció s'ha rebaixat a només un any, començant a comptar des del 23 juny 2013.