ATLETISME

Usain Bolt completa el trio d'ors amb la victòria als relleus de 4x100

Jamaica ha aconseguit la medalla d'or mentre que els Estats Units han estat desqualificats. La Xina (segona) i Canadà (tercera) han completat el podi

Jamaica ha aconseguit la medalla d'or a la final dels relleus de 4x100 del Mundial d'Atletisme. L'equip que encapçala Usain Bolt ha guanyat amb autoritat, girant amb un temps de 37.36, seguit de la Xina i del Canadà. De fet, inicialment la prova havia acabat amb la segona posició dels Estats Units, però l'equip nord-americà ha estat desqualificat per fer el darrer relleu de forma incorrecta.

És la tercera medalla d'or per a Usain Bolt en aquests Mundials d'Atletisme, després de les que va aconseguir en els 100 i els 200 metres llisos. En total, el rei de la velocitat ja s'ha penjat onze medalles d'or en diferents mundials, a més de dues plates.

El palmarès de Bolt en Mundials:

2007: Plata als 200 lliures; Plata als 4x100

2009: Or als 100 lliures; Or als 200 lliures; Or als 4x100

2011: Or als 200 lliures; Or als 4x100

2013: Or als 100 lliures; Or als 200 lliures; Or als 4x100

2015: Or als 100 lliures; Or als 200 lliures; Or als 4x100

Domini jamaicà també en categoria femenina

En el relleu curt femení, Jamaica ha derrotat a Estats Units, campió olímpic i plusmarquista mundial (48.82 a la mateixa carrera de Londres 2012). Les jamaicanes, amb Veronica Campbell-Brown, Natasha Morrison, Elaine Thompson i Fraser-Pryce, han recuperat la corona imposant-se a les nord-americanes (English Gardner, Alyson Felix, Jenna Prandini i Jasmine Todd) amb un temps de 41.07, nou rècord de els campionats. Trinitat i Tobago s'ha penjat la medalla de bronze.