Natació
Esports 18/06/2011

Villaécija i Héctor Ruiz es proclamen campions d'Espanya d'aigües obertes i seran a Xangai

Tot i que la decisió final dependrà del seleccionador, res fa pensar que no puguin disputar el Mundial a la Xina, igual que Kiko Hervás i Ester Núñez, que no han participat avui en la prova al canal olímpic de Castelldefels

Albert Solé
1 min
Érika Villaécija després de proclamar-se campiona d'Espanya d'Aigües Obertes.

BarcelonaÉrika Villaécija serà la primera nadadora catalana i espanyola que competirà en un Mundial de natació amb dues disciplines diferents, les aigües obertes (10 km) i la piscina olímpica (800 m). La nadadora del CN Sant Andreu ha aconseguit el bitllet per ser a Xangai aquest estiu –on se celebra el Mundial– aquest matí al canal olímpic de Castelldefels, després de proclamar-se campiona d'Espanya de la modalitat amb un bon temps (2.04.45h). El fet de quedar primera no li dóna el passaport directament, ja que depèn del criteri del seleccionador Jordi Cadens, però res fa pensar que Villaécija no estigui d'aquí un mes a Xangai.

El mateix li passa a Héctor Ruiz, que també s'ha proclamant campió d'Espanya del 10 km en aigües obertes aquest matí, i té la plaça per competir a Xangai pràcticament assegurada.

En canvi, els altres catalans punters en aquesta modalitat de natació, Kiko Hervás (5 i 10 km) i Esther Núñez (25 km), avui no han estat a Castelldefels –Hervás estava lesionat–, però és molt probable que Jordi Cadens també els seleccioni per anar a Xangai a disputar el Mundial.

stats