L'atleta gironí Àngel Mullera perd la condició d'esportista d'alt nivell per dopatge

L'atleta desmenteix que es negués a passar un control antidopatge

El gironí Àngel Mullera, tres vegades campió d'Espanya de 3.000 metres obstacles, ha perdut la seva condició d'esportista d'alt nivell "per haver estat sancionat per infracció en matèria de dopatge", segons la resolució del Consell Superior d'Esports que aquest dimarts publica el ' Butlletí Oficial de l'Estat'.

"De conformitat amb el que estipulen els articles 15 i 16.4, he resolt determinar l'exclusió de les relacions d'esportistes d'alt nivell, l'esportista d'atletisme Don Àngel Mullera Rodríguez per haver estat sancionat per infracció en matèria de dopatge", explica la resolució del CSD, signada pel seu president, Miguel Cardenal.

Segons ha anunciat el diari ' As', l'atleta de Lloret s'hauria negat a passar un control antidopatge en unes dates en què no hi havia competició i, segons el mateix diari, la suspensió seria per als propers dos anys. Tot i això, la infracció de dopatge a la qual fa referència aquesta resolució del CSD no ha estat anunciada encara per l' Agència Espanyola de Protecció de la Salut en l'Esport (AEPSAD), encarregada de fer públiques aquestes infraccions. Consultada per l'ARA, l'AEPSAD ha comentat que "les parts ja han estat informades" i que en breu es podrà consultar a la seva web la informació referent a aquesta infracció, sense donar més informació.

Àngel Mullera ha volgut desmentir la informació enviant una nota a l'agència Efe. "Voldria deixar ben clar que en cap moment m'he negat a passar un control antidopatge i sempre he seguit amb rigor, les normes dels procediments", assegura el gironí. Segons la seva versió, va acudir a les pistes d'atletisme on havia passat molts controls anteriors a l'hora que li van sol·licitar des del programa Adams per dur a terme una nova analítica. "Havent esperat que complís l'hora de localització i sense rebre cap trucada ni contacte per part de cap agent de control vaig abandonar les instal·lacions esportives d'atletisme de Lloret de Mar, acompanyat per el meu entrenador, amb destinació al meu domicili per poder descansar i estar amb la meva família", afegeix.

Les acusacions de dopatge d'abans de Londres 2012

Aquest no és el primer cop que Mullera és acusat de dopatge. El seu malson particular va començar el mateix dia en què va rebre per carta la confirmació de la seva presència als Jocs Olímpics de Londres del 2012 com el 12è millor atleta en la prova dels 3.000 metres obstacles. Llavors, el de Lloret va ser acusat de pràctiques dopants i el Consell Superior d'Esports va denegar la seva participació als Jocs basant-se en uns correus electrònics que suposadament havia enviat Mullera interessant-se per diverses tècniques dopants. A corre-cuita, confiant en la seva innocència, Mullera va recórrer i finalment el TAS li va donar la raó i va poder participar als Jocs del 2012. Tot i això, no va tenir gaire sort i va caure eliminat en la primera sèrie dels 3.000 metres obstacles.

Mullera, de 31 anys,  va obtenir la medalla de bronze en els campionats d'Europa de Zuric 2014 després de la desqualificació del guanyador, el francès Mahiedine Mekhissi-Benabbad per treure's la samarreta a la recta de meta.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos des d'aquest dimarts.