Publicitat
Publicitat

CURSA DE LA MERCÈ

Pol Guillén i Hasna Bahom, favorits d'una cursa de la Mercè que bat un nou rècord de participants: 16.000

La participació femenina ha batut el seu rècord amb 4.300 corredores (un 27% del total). La cursa començarà aquest diumenge a les 9:30 hores

L'atleta badaloní Pol Guillén (FC Barcelona) i la marroquina Hasna Bahom parteixen com a favorits per a l'edició 34a de la 'Cursa de la Mercè de Barcelona' que aquest diumenge es disputa pels carrers de la Ciutat Comtal (9:30 hores) i que batrà de nou el seu rècord de participació, amb 16.000 corredors en la línia de sortida.

Pol Guillén, de 33 anys i guanyador de les edicions de 2005 i 2010, i Hasna Bahom, de 33 i vencedora el 2008, 2009 i 2011, obren la llista d'aspirants on també estaran Driss Lakhouaja, guanyador el 2007, José Luis Blanco, Roger Roca, Albert Caballero, Juan Manuel Alvárez i Yolanda Riera, els dos últims guanyadors de la Challenge BCN 10 Km. 2001-2012.

Els rècords de la prova els posseeixen Moustafa El Younes, amb un temps de 29:35 (2006) i Isabel Eizmendi amb 34:15 (2004), sobre un traçat urbà de deu quilòmetres.

Amb un augment de gairebé dos mil corredors respecte a la passada edició, l'organització va haver de tancar fa deu dies les inscripcions  quan es va arribar al límit fixat per a aquest any. També la participació femenina ha batut el seu rècord amb 4.300 corredores (un 27 per cent del total).

L'Ajuntament de Barcelona rendeix un homenatge a la celebració dels 20 anys dels Jocs Olímpics de 1992 i les samarretes dels corredors portaran el lema 'Sempre Olímpics'. El maratonià olímpic a Londres Carles Castillejo, vencedor l'any passat, i l'esgrimista paralímpica a Barcelona'92 Hermínia Hellín seran els padrins de la carrera.

La distància de la prova és de 10 quilòmetres i el recorregut pateix aquest any una variació important. La sortida es donarà a l'avinguda Maria Cristina de Montjuïc i els corredors es dirigiran cap a la plaça d'Espanya, giraran a la dreta i enfilaran per l'avinguda del Paral·lel.

El quilòmetre 5 estarà ubicat al passeig de Lluís Companys, poc abans de l'Arc de Triomf, mentre que l'arribada serà en el mateix punt de sortida de l'avinguda Maria Cristina. Aquesta edició tornarà a incloure també una carrera adaptada de dos quilòmetres, amb sortida a la cruïlla dels carrers Sepúlveda-Viladomat, per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT