JOCS OLÍMPICS
Esports 30/01/2012

L'autor del logotip de Madrid 2020: "Ha guanyat la meva idea, però no el meu logotip"

Luis Peiret diu que era conscient que el seu disseny seria alterat, però afirma que li han canviat "els colors, la tipografia, la forma i el missatge amb la M i el número 20, perquè han retallat les lletres"

Efe
1 min
La idea original i el logotip final de Madrid 2020. EFE

MadridLuis Peiret, autor del logotip de la candidatura olímpica Madrid 2020, ha dit que, tot i que li agrada més el seu propi disseny original que el resultat presentat aquest dilluns al matí, ja era conscient que seria alterat perquè les bases del concurs demanaven "idees, no logotips".

"Les bases ja ho deien: els estudiants proposàvem idees per al logotip. El que ha guanyat el concurs és la meva idea, no el meu logotip, i jo ja sabia que un estudi ho havia de redissenyar", ha comentat Peiret.

L'agència publicitària Tapsa, que s'ha encarregat del disseny, "ha canviat els colors, la tipografia, la forma i el missatge amb la M i el número 20, perquè ha retallat les lletres. Però tot això és ara problema de l'estudi", ha afegit Peiret, que fins aquest dilluns, quan el logotip s'ha presentat, no coneixia el resultat final del seu projecte.

"Lògicament m'agrada més el meu, perquè és la meva feina. Però el que han presentat és xulo també. Al cap i a la fi ho ha treballat un bon estudi, i jo sóc només un estudiant", ha comentat l'estudiant guanyador.

El logotip s'inspira en la Puerta de Alcalá i, en el disseny original, cadascun dels cinc arcs del monument porta un dels colors de les cinc anelles olímpiques. En canvi, en el resultat final s'elimina el negre i se substitueix pel morat. "Jo no sabia res dels canvis. Em van trucar fa dues o tres setmanes per dir-me que era finalista i fins aquest dilluns no n'he tornat a saber res", ha dit sobre els canvis i la polèmica que han generat.

stats