Volta a Catalunya
Esports 20/03/2012

Albasini repeteix a la moguda etapa de Girona i es consolida al capdavant de la Volta a Catalunya

El ciclista suís de GreenEdge, vestit de líder, ha arribat al grup capdavanter que s'ha jugat l'etapa a Girona, entre els quals ha estat el més ràpid

Albert Rabadan
1 min
Albasini ha repetit triomf a Girona / TONI ALBIR / EFE

GironaMichael Albasini és ara més líder de la Volta a Catalunya després de repetir victòria a Girona i sumar així les dues primeres etapes. L'etapa, de 161 km, ha començat amb una escapada protagonitzada per Cyril Bessy (Saur-Sojasun), Julián Sánchez Pimienta (Caja Rural) i el Jordi Simón (Andalusia), que tot just es troba en el seu segon dia de competició com a professional.

El ciclista de GreenEdge, malgrat tot, havia patit per mantenir-se al gran grup en el pas pels dos ports que protagonitzaven la jornada, entre ells l'Alt dels Àngels (1a categoria). Un dels grans favorits, Alejandro Valverde (Movistar), ha patit una caiguda accidental poc després de l'avituallament, i han estat molts els equips que han treballat per evitar que tornés a entrar.

D'aquesta manera, els quilòmetres finals han transcorregut a un altíssim ritme, sobretot per part d'un Omega Pharma-Quick Step que encara recordava la caiguda del seu líder Levi Leipheimer a la París-Niça, i ha volgut tornar-s'hi també amb atacs al port final. Allà, corredors com Daniel Martin (Garmin-Barracuda), Damiano Cunego (Lampre-ISD) o Matteo Carrara (Vacansoleil) han aconseguit escapar-se, però al descens no han pogut evitar l'esprint en grup.

Volta a Catalunya, segona etapa, Girona-Girona (161km):

1r Michael Albasini (GreenEdge) 3h52'07"

2n Dario Cataldo (Omega Pharma-Quick Step) m.t.

3r Rigoberto Urán (Sky) m.t.

4t Damiano Cunego (Lampre-ISD) m.t.

5è Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) m.t.

Classificació general provisional:

1r Michael Albasini (GreenEdge) 7h12'11"

2n Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) a 1'32"

3r Mickael Cherel (Ag2r-La Mondiale) a 1'32"

4t Steve Morabito (BMC) a 1'32"

5è Arnold Jeannesson (FDJ-BigMat) a 1'32"

stats