Ciclisme
Esports 25/03/2012

Albasini: "L'objectiu era guanyar una etapa"

El guanyador de la Volta a Catalunya ha admès que no pensava en adjudicar-se el triomf a la classificació general, i ha manifestat que és "un somni"

Efe
2 min
Michael Albasini, guanyador de la Volta a Catalunya 2012

BarcelonaEl guanyador de la Volta a Catalunya, el suís Michael Albasini, ha admès que quan va arribar a la carrera les seves aspiracions passaven per guanyar una etapa, i no la general, pel que ha manifestat que és "un somni" haver-se imposat en aquesta edició.

"Abans de començar una prova mai no penso a guanyar, l'objectiu més aviat era guanyar una etapa, és un somni", ha comentat després del seu triomf el ciclista helvètic.

Albasini ha explicat que va arribar a la Volta a última hora per cobrir la baixa d'un company d'equip del Greenedge, perquè la seva planificació estava preparada per a les clàssiques.

El suís no ha volgut avaluar si aquesta era la victòria més important de la seva carrera, perquè ha indicat que l'última sempre és la que més val.

"És difícil jutjar si ho és o no, sempre és important vèncer, però estic molt, molt content d'haver guanyat aquí", ha manifestat el ciclista, que ha obtingut la setzena victòria en el seu palmarès.

Albasini ha atorgat un nou triomf per a l'equip Greenedge, formació australiana que va néixer aquest any, i que fa una setmana va vèncer amb Simon Gerrans a la Milà-Sanremo.

"Per al meu equip és excepcional, fantàstic. Una victòria com aquesta per a un equip nou és important, i estic molt content d'haver tornat la confiança que han dipositat en mi", ha explicat.

Albasini ha detallat les seves sensacions després d'aconseguir la Volta, una victòria que li donarà confiança amb vistes al futur perquè ha demostrat ser un tot terreny.

"M'ha donat molta confiança guanyar una prova com aquesta. S'ha vist que puc escalar bé, que puc fer bons esprint, i estic molt content d'haver estat tan competitiu aquí", ha sentenciat el nou vencedor de la Volta i triomfador en dues etapes.

De la seva banda, el vencedor en l'etapa d'avui entre Badalona i Barcelona, el francès Julien Simon, ha subratllat que aconseguir dues victòries en aquesta Volta -ja va guanyar a Manresa- és "impressionant".

"Dues victòries per a mi són impressionants en una carrera d'aquest nivell, tinc confiança, i espero que en la pròxima carrera de la Route d'Adélie de Vitré, a casa, mantingui la mateixa forma", ha afirmat el ciclista nascut a Rennes.

Simon ha explicat que ha coronat l'Alt de Vallvidrera entre els quinze primers, i ha pogut remuntar per preparar un esprint final que ha guanyat amb facilitat per davant de l'italià d'Astana Francesco Gavazzi.

"La victòria a Manresa em va donar confiança. Estava amb confiança, i no m'he ni fixat en els esprintadors que hi havia al meu costat", ha explicat.

Finalment, Simon ha dit que aquesta victòria és fonamental per al seu equip, el Saur Sojasun, un dels conjunts convidats a aquesta Volta i que lluitarà per aconseguir una altra invitació per al Tour de França.

stats