Volta al País Basc

Alberto Contador és el primer líder de la Volta al País Basc

El madrileny guanya en solitari la primera etapa demostrant una gran superioritat respecte Valverde amb un atac a les dures rampes del port de Gaintza

Després d'acabar segon a la Volta a Catalunya, Alberto Contador (Saxo-Tinkoff) ha començat amb ganes la Volta al País Basc i ja s'ha col·locat líder en la primera etapa. El madrileny ha arribat en solitari a la meta d'Ordizia després d'atacar al port de Gaintza, coronat en els últims deu quilòmetres, deixant a Alejandro Valverde (Movistar) a 13 segons i la resta de favorits a 34.

El mateix Valverde, el ciclista professional amb més victòries aquesta temporada (set després de vèncer el GP Miguel Indurain aquest últim dissabte) ha estat qui ha fet la selecció definitiva gràcies a la gran feina del seu equip durant tot el dia. Tanmateix, tot i aconseguir marxar sol amb Contador sense que aquest fes cap relleu, l'ha acabat deixant enrere amb un atac a les rampes més dures de Gaintza.

El descens no ha alterat gairebé les distància amb què s'ha coronat i Kwiatkowski, Trofimov, Cunego, Péraud, Nieve i Evans han estat els altres aspirants que menys temps han perdut. Per davant queden cinc etapes més de Volta al País Basc, que acabarà amb una contrarellotge, i es pot veure cada dia per Esport3.