Ciclisme
Esports 25/01/2012

Alberto Contador s'estrena a la temporada 2012 abans de conèixer la resolució del TAS sobre el seu cas

El ciclista de Saxo Bank, espera pel dia 31 de gener la resolució pel seu etern cas de suposat dopatge, ha guanyat a l'arribada en altura del Tour de San Luis

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaAlberto Contador no s'atura tot i els entrebancs dels processos legals que l'envolten des de fa més d'un any. El madrileny, que havia de conèixer la resolució del TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu) sobre el seu controvertit cas la segona setmana d'aquest gener, ha pogut viatjar sense problemes al Tour de San Luis (Argentina) després que l'organisme anunciés que ampliava el termini fins el dia 31.

Allà, el ciclista de Saxo Bank no ha deixat escapar la seva primera oportunitat a l'arribada en altura del Mirador del Potrero i s'ha imposat per davant del veterà Levi Leipheimer (Omega Pharma). D'aquesta manera, Contador debuta molt més aviat del que és habitual en ell –en els últims anys o feia a la Volta a Algarve, a mitjans de febrer– i es vesteix de líder de cara a la contrarellotge de l'endemà.

El cas Contador va començar el dia 30 de setembre de 2010, quan es va conèixer el seu positiu durant el Tour de França per 50 picograms de clembuterol per litre de sang. La RFEC (Federació Espanyola de Ciclisme) va decidir absoldre'l just abans de començar la temporada 2011, però la UCI (Unió Ciclista Internacional) i l'AMA (Agència Mundial Antidopatge) van decidir recórrer la decisió, per la qual cosa es va dur a terme el judici a finals del passat mes de novembre.

Abans, a la primera prova WorldTour de la temporada, el Tour Down Under (Austràlia), també Alejandro Valverde estrenava el seu palmarès en aquesta temporada a l'etapa reina acabada a l'alt de Willunga en el seu retorn després de la sanció per implicació a l'operació Port. Tanmateix, el murcià va ser segon a la general per darrere del local Simon Gerrans.

stats