Vuelta a Espanya
Esports 08/09/2012

Alberto Contador s'assegura la victòria final a la Vuelta a Espanya

El rus Denis Mentxov guanya l'última etapa de muntanya a la 'Bola del Mundo'. Joaquim Rodríguez retalla temps però serà tercer al podi de Madrid, amb Valverde segon

Albert Rabadan
1 min
Alberto Contador arribant a la línia de meta

BarcelonaEl madrileny Alberto Contador s'ha assegurat el triomf a la classificació final de la Vuelta a Espanya 2012, acabada al port madrileny de la 'Bola del Mundo'. El català Joaquim Rodríguez, que serà tercer, li ha retallat distàncies, però no han estat suficients per recuperar tot el temps perdut camí de Fuente Dé. L'etapa l'ha guanyat el rus Denis Mentxov, doble campió de la Vuelta.

Una nombrosa escapada s'ha tornat a disputar el triomf parcial, malgrat l'esforç de l'equip Euskaltel-Eukadi, que volia aconseguir almenys una etapa amb Igor Antón. El grup de fugats han començat Navacerrada amb uns cinc minuts de marge, i ràpidament han demostrat ser superiors Kevin De Weert, Richie Porte i Mentxov. Aquests dos últims han quedat sols un cop passat el creuament camí de la 'Bola del Mundo', i el rus ha atacat als últims metres per desfer-se de Porte.

Entre els favorits, també s'ha esperat als darrers 3 quilòmetres per provar de decidir la cursa. El ritme de Dani Moreno ha deixat sols als tres ciclistes que pujaran al podi de Madrid demà diumenge (Alberto Contador, Alejandro Valverde i Joaquim Rodríguez, en aquest ordre), i el Purito ha tornat a demostrar la seva superioritat en rampes que superaven el 20%. Tanmateix, no ha tret suficient temps i les posicions s'han mantingut inalterables.

stats