Operació Port
Esports 06/02/2013

Alberto León guardava material de transfusió i una targeta de crèdit a nom d'Eufemiano a casa

L'exciclista, que va aparèixer mort el 10 de gener del 2011, presumptament es cuidava del manteniment del pis del carrer Alonso Cano i ajudava en tasques de transport de material

Efe
1 min

MadridAlberto León, un dels acusats de l'operació Port, que va morir al gener del 2011, guardava al seu domicili documentació amb els tractaments del doctor Eufemiano Fuentes, "diversos materials per fer transfusions" i una targeta de crèdit a nom del metge canari.

"Trobem documentació amb noms i àlies, també van ser intervingudes xeringues i diversos medicaments, i mentre procedíem al registre, Alberto León ens va lliurar una nevera portàtil amb elements de transfusió, com vies venoses, agulles d'ala...", ha assenyalat un dels guàrdies civils que va practicar el registre i que ha declarat aquest dimecres com a testimoni en el judici de l'operació Port.

Un altre agent ha dit que durant la intervenció en el domicili d'Alberto León es va trobar "una targeta de crèdit a nom d'Eufemiano Fuentes".

Alberto León va ser imputat perquè es cuidava del manteniment del pis del carrer Alonso Cano i ajudava en tasques de transport de material entre els pisos utilitzats.

León va aparèixer mort al domicili del seu germà a San Lorenzo del Escorial el 10 de gener del 2011, poc després que es veiés també implicat en l'operació Llebrer contra el dopatge.

Un altre testimoni, membre de l'equip de suport a l'instructor que va dirigir la detenció de Manuel Saiz, ha explicat que els diners que portava l'exdirector es trobaven en sobres i dividits segons el tipus de moneda. "Hi havia diners nacionals i estrangers, francs suïssos, euros... Les quantitats estaven anotades de manera manuscrita", ha detallat.

stats