Ciclisme
Esports 21/08/2012

Alejandro Valverde cau i Joaquim 'Purito' Rodríguez se situa nou líder de la Vuelta

El pilot murcià ha caigut a mitja etapa i el pilot no l'ha esperat. Finalment ha perdut un minut en una etapa que ha guanyat l'australià Simon Clarke

Ara
1 min
Joaquim 'Purito' Rodríguez, durant la Vuelta

BarcelonaJoaquim 'Purito' Rodríguez és el nou líder de la Vuelta després de la quarta etapa. El ciclista de Parets del Vallès ha creuat la línia de meta en un segon grup i s'ha aprofitat de la caiguda d'Alejandro Valverde, que ha acabat cedint un minut i perdent el mallot vermell. La victòria a l'estació de Valdezcaray ha sigut per a l'australià Simon Clarke (4 h 30 min 27 s).

L'etapa entre Barakaldo i Valdezcaray s'ha trencat de bon principi, amb un grup d'escapats que finalment han aconseguit arribar a la meta, on Tony Martin i Simon Clarke s'han disputat la victòria als metres finals. Tanmateix, l'etapa se l'ha endut l'australià, molt superior al tram final del port de muntanya.

Però la notícia s'ha produït durant el recorregut pla. En un moment en què bufava molt de vent, un grup de pilots han anat pel terra. Entre ells, Alejandro Valverde, que era el líder de la prova. Els favorits no l'han esperat i el ciclista murcià ha acabat cedint un minut malgrat que ha intentat recuperar temps.

Alberto Contador, Chris Froome i Joaquim Rodríguez han finalitzat l'etapa en el segon grup, i per diferència de temps el català s'ha enfundat el mallot vermell de líder. El Purito, que havia perdut per mil·lèsimes l'etapa del dia anterior "per una estupidesa", s'ha rescabalat de l'acció i passa a encapçalar la general.

Aquest dimecres es disputa la cinquena etapa, amb sortida i arribada a Logronyo. Un recorregut circular i majoritàriament pla, de 168 quilòmetres, ideal per als 'sprinters'.

stats