Ciclisme
Esports 06/03/2012

Alejandro Valverde guanya per quarta vegada aquest 2012 i s'apropa al lideratge de la París-Niça

El català Xavi Florencio (Katiuixa) acaba cinquè a l'exigent arribada al llac de Vassivière, on el murcià de Movistar ha estat a punt de veure's superat per Gerrans

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaEn una arribada que ha recordat la primera victòria en el retorn d'Alejandro Valverde a l'etapa reina del Tour Down Under, el murcià de Movistar ha estat el més fort a la meta de la tercera etapa de la París-Niça. A la pujada al llac de Vassivière (3a categoria), amb l'australià Simon Gerrans (GreenEdge) a punt de superar-lo en la seva remuntada, Valverde ha sumat la seva quarta victòria de la temporada.

El seu equip, Movistar, ha controlat perfectament els quilòmetres previs al curt ascens, i tan sols un parell d'atacs de corredors de Vacansoleil han trencat la seva fila de preparació de l'arribada. El campió d'Espanya José Joaquín Rojas ha estat finalment qui l'ha col·locat, en una arribada que han llançat entre el català Xavi Florencio (Katiuixa, 5è al final) i el també murcià Luis León Sánchez (Rabobank) just després de la darrera corba.

Amb els deu segons de bonificació, Valverde s'ha posicionat sisè a la classificació general, a tan sols 20 del líder Bradley Wiggins, que demà tornarà a tenir una prova de foc contra l'explosivitat del Bala a Rodez (un altre 3a categoria). Comptant la citada etapa a Willunga del Tour Down Under i la general amb una etapa de la Volta Andalusia, aquesta ja és la quarta victòria de Valverde aquest 2012.

París-Niça, tercera etapa (Vierzon – Llac de Vassivière, 194 km):

1r Alejandro Valverde (Movistar) 4h36'19"

2n Simon Gerrans (GreenEdge) m.t.

3r Gianni Meersman (Lotto-Belisol) m.t.

4t Luis León Sánchez (Rabobank) m.t.

5è Xavier Florencio (Katiuixa) m.t.

Classificació general provisional:

1r Bradley Wiggins (Sky) 9h09'51"

2n Levi Leipheimer (Omega Pharma-Quick Step) a 6"

3r Tejay Van Garderen (BMC) a 11"

4t Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) a 14"

5è Maxime Monfort (RadioShack-Nissan) a 18"

(...)

47è Xavier Florencio (Katiuixa) a 3'33"

stats