Ciclisme
Esports 13/09/2013

L'Alto del Naranco apropa el Purito al podi i posa Horner líder de La Vuelta a dos dies del final

El català de Katiuxa s'ha endut la victòria de la 19a etapa gràcies a un esprint en l'últim quilòmetre. El nord-americà de RadioShack ha accelerat el ritme al final per retallar sis segons a Nibali i prendre-li el mallot vermell

Natalia Arroyo
2 min
Joaquim Rodríguez celebra el triomf d'etapa a l'Alto Naranco de la 19a etapa

BarcelonaL'endemà de pujar a Peña Cabarga i un dia abans d'afrontar l'Angliru, l'Alto Naranco, port de segona categoria a tocar d'Oviedo, havia de ser un final d'etapa discret. No era, ni de bon tros, l'arribada en altura més glamurosa del tram final de La Vuelta a Espanya, però pot acabar sent una de les ascensions més decisives de la carrera. Les últimes rampes de la 19a etapa, de 181 quilòmetres, han provocat un canvi de líder a la general, gràcies als sis segons que Chris Horner (RadioShack) ha pogut retallar-li a Vincenzo Nibali (Astana Pro Team) i que li han permès tornar a liderar la general. L'italià, clavat en els últims metres, no ha pogut defensar els tres segons amb què havia començat la cursa avui i perd el mallot vermell a dues jornades del final.

L'etapa, que s'ha trencat en els últims quilòmetres i ha format molts petits grups, se l'ha endut Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que s'ha escapat del grup capdavanter a poc més d'un quilòmetre per esgarrapar 24 segons (14 d'avantatge i 10 de bonificació) a Alejandro Valverde (Movistar) i somiar amb pujar al podi a Madrid. Tot i així, el Purito és encara a 51 segons de Valverde, tercer, i força lluny de Horner i Nibali.

La jornada de dissabte, que començarà a Avilés i acabarà al mític Angliru després de 142,2 quilòmetres, resoldrà el podi abans de la testimonial última etapa entre Leganés i Madrid (109,6 km).

Vuelta a Espanya, 19a etapa (San Vicente de la Barquera-Alto Naranco, 181 km):

1r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) 4h 16' 13”


2n Diego Ulissi (Lampre-Merida) a 11''


3r Dani Moreno (Katiuixa) m.t.


4t Samuel Sánchez (Euskaltel) m.t.


5è Chris Horner (RadioShack) a 14''



Classificació general provisional:


1r Chris Horner (RadioShack) 77h 56' 05''

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 3''


3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 06”


4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 1' 57''


5è Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 3' 49”

stats