Giro d'Itàlia
Esports 24/05/2012

Andrea Guardini (Farnese Vini) sorprèn Cavendish a l'últim esprint del Giro

Joaquim Rodríguez ja és el català que ha estat més dies líder de la història amb vuit dies en maglia rosa abans dels tres dies decisius de la cursa italiana

Albert Rabadan
1 min
Joaquim Rodríguez, líder del Giro

BarcelonaEl jove italià Andrea Guardini ha superat el campió del món Mark Cavendish a l'última etapa favorable pels esprintadors d'aquest Giro d'Itàlia. En un dia en què els ciclistes han rodat a una mitjana de velocitat de gairebé 50 km/h en un recorregut sense dificultats i amb tendència descendent, l'equip Sky no ha permès cap escapada per assegurar el mallot de la regularitat a Cavendish puntuant fins i tot a les metes volants.

Tanmateix, Guardini ha fet inútil el treball de l'equip britànic anticipant el moviment final abans que s'apartés el llançador de Cavendish, Geraint Thomas, i ha pogut alçar els braços amb més d'una bicicleta de diferència respecte al de l'Illa de Man. Els dos són dels pocs esprintadors que havien continuant patint als grans ports en comptes d'abandonar com altres per poder tenir oportunitats en aquesta arribada massiva.

Els pròxims tres dies seran els decisius per veure si Joaquim 'Purito' Rodríguez podrà mantenir el lideratge i emportar-se un triomf històric al podi de Milà. Divendres hi haurà doble ascens a Alpe di Pampeago, dissabte el Mortirolo i l'arribada a l'Stelvio i el diumenge la contrarellotge final de 30 km a Milà.

stats