Ciclisme
Esports 04/02/2012

Comença una retallada Challenge de Mallorca marcada pel fred i el pas efímer d'Alberto Contador

Les principals estrelles del ciclisme mundial agafaran ritme la temporada 2012 durant els quatre dies de competició (del 5 al 8 de febrer) per terres balears

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaAmb quatre proves, una menys del que és habitual, torna la Challenge de Mallorca, que donarà el tret de sortida al calendari espanyol de ciclisme internacional de la temporada 2012. El darrer guanyador del Tour de França, Cadel Evans, els germans Schleck o Alejandro Valverde són algunes de les estrelles que hi figuren inscrites, acompanyant els tres catalans del Katiuixa (Joaquim Rodríguez, Xavier Florencio i Alberto Losada).

Les principals amenaces seran el fred i la neu que fan acte de presència a l'illa i que aquesta setmana ja han fet variar el recorregut d'altres proves europees com l'Estrella de Bessèges (França), que fins i tot ha neutralitzat trams de diverses etapes. En aquest cas, la Challenge es divideix quatre trofeus independents, sense classificació general: els de Palma, Migjorn, Deià i Serra de Tramuntana, que es disputaran entre aquest diumenge 5 de febrer i el dimecres dia 8.

Aquest model permet als ciclistes triar mil·limètricament les seves aparicions, com el cas d'Alberto Contador, que tan sols correrà a Palma i retornarà tot seguit a Pinto per esperar la decisió del TAS sobre el seu cas, que serà anunciada dilluns. Això farà que el madrileny no es pugui lluir com va fer a San Luis als trofeus de Deià i Serra de Tramuntana, els més muntanyosos, amb ports com el de Puig Major o Sóller.

stats