CICLISME
Esports 24/08/2013

Astana s'emporta per sorpresa la crono inicial de la Vuelta a Espanya

L'eslovè Janez Brajkovic es col·loca líder, amb Vincenzo Nibali al mateix temps. L'italià treu mig minut a Valverde i un minut al Purito Rodríguez

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaL'Astana, l'equip de Vincenzo Nibali, un dels màxims favorits a guanyar la general de la Vuelta a Espanya, ha començat amb bon peu la cursa espanyola guanyant la contrarellotge per equips gràcies al seu sòlid grup. L'eslovè Janez Brajkovic ha passat primer per la línia de meta i és el primer líder.

L'equip Omega Pharma–Quick Step, el campió del món de l'especialitat, ha liderat la classificació durant gran part de la tarda, però tant el RadioShack de Fabian Cancellara com l'equip kazakh l'han superat a última hora.

Aquest inici gallec dóna avantatge a Nibali abans de començar diumenge amb la primera arribada en altura. El sicilià ha tret 29 segons a Alejandro Valverde –Movistar ha estat 5è a la crono, tot i la punxada de Beñat Intxausti– i 59 al català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que ha patit una mala actuació grupal.

L'equip del Purito ha fet la segona meitat del recorregut amb tan sols cinc homes, els justos per poder marcar el temps. Eren, a banda del català, Dani Moreno, Ángel Vicioso, Giampaolo Caruso i Vladimir Gusev, cap d'ells especialista en contrarellotge. Homes més adaptats al recorregut, com els russos Kozontxuk i Isaitxev, s'han quedat a la primera meitat.

Vuelta a Espanya, primera etapa (Vilanova de Arousa – Sanxenxo, 27,4 km CRE):

1r Astana 29' 59"

2n RadioShack a 10"

3r Omega Pharma-Quick Step a 16"

4t Sky a 22"

5è Movistar a 29"

(...) 12è Katiuixa a 59"

stats