Ciclisme
Esports 11/09/2013

Bauke Mollema sorprèn a l'última etapa de transició de la Vuelta

La 17a etapa, acabada a Burgos, ha estat tensa pels ventalls en els últims 25 km. Peña Cabarga, Naranco i Angliru seran les tres arribades consecutives decisives

Albert Rabadan
2 min
Bauke Mollema celebra el triomf en l'etapa de la Vuelta acabada a Burgos

BarcelonaLa 17a etapa de la Vuelta a Espanya prometia ser l'última de tranquil·litat fins el passeig final a Madrid, però els quilòmetres previs a l'arribada a Burgos han tingut un especial nerviosisme. L'etapa se l'ha endut el neerlandès Bauke Mollema (Belkin), amb un intel·ligent atac a 700 metres de l'arribada.

A uns 25 km de l'arribada, quan encara estaven escapats l'especialment combatiu Javier Aramendia (Caja Rural) i el fondista Adam Hansen (Lotto-Belisol, porta dos anys seguits fent les tres grans voltes i pretén repetir-ho l'any vinent), entre els equips Saxo-Tinkoff i RadioShack han provocat uns ventalls que han reduït a 34 ciclistes el grup capdavanter. La majoria dels homes de la general era davant menys Pozzovivo i Pinot, que han perdut un minut i mig i la cinquena posició, en el cas de l'italià.

Semblava que aquest grup es jugaria l'etapa a l'esprint amb homes ràpids com Boasson Hagen, Richeze o Farrar, però Mollema s'ha avançat a tots ells amb un moviment sorprenent. “La velocitat ha baixat en aquell moment i he cregut que era la meva oportunitat”, ha dit el ciclista de Belkin, que ha provocat uns segons d'incertesa claus per agafar prou avantatge per guanyar.

A partir d'aquí, la Vuelta no té fre. Les arribades en altura a Peña Cabarga, el Naranco i, sobretot, el temible Angliru el dissabte, acabaran de decidir una general encara prou igualada.

Vuelta a Espanya, dissetena etapa (Calahorra-Burgos, 189 km):

1r Bauke Mollema (Belkin) 4h 44' 28”

2n Edvald Boasson Hagen (Sky) m.t.

3r Maximiliano Richeze (Lampre-Merida) m.t.

4t Tyler Farrar (Garmin-Sharp) m.t.

5è Fabian Cancellara (RadioShack) m.t.

(…) 26è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) m.t.

Classificació general provisional:

1r Vincenzo Nibali (Astana) 68h 50' 29”

2n Chris Horner (RadioShack) a 28”

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 1' 14”

4t Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2' 29”

5è Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 3' 43”

stats