Ciclisme
Esports 07/06/2012

Bradley Wiggins i Sky s'exhibeixen a la crono de Dauphiné i espanten de cara al Tour de França

Tres ciclistes de l'equip britànic han acabat entre els sis primers de la crono llarga, en què Wiggins ha consolidat el liderat i ha estat a prop de doblar Evans

Albert Rabadan
1 min
Bradley Wiggins s'ha imposat a la crono / PASCAL PAVANI / AFP PHOTO

BarcelonaBradley Wiggins (Sky) consolida dia rere dia la seva condició de favorit per al Tour de França d'enguany. Aquest dijous és més líder del critèrium de Dauphiné després d'exhibir-se a la llarga contrarellotge de 53,5 km acabada a Bourg-en-Bresse, on tan sols el campió del món de la disciplina, Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step), ha quedat a menys d'un minut de diferència.

Després d'emportar-se la general de les prestigioses voltes París-Niça i Tour de Romandia, el britànic va camí de repetir el triomf de l'any passat a Dauphiné, si no és que aconsegueixen desbancar-lo a l'alta muntanya. A més, s'ha demostrat la fortalesa del seu equip amb la tercera plaça de Michael Rogers i la sisena de Chris Froome, amb els quals va estar concentrat abans de la cursa francesa.

Els 100 quilòmetres contra rellotge marcaran aquest Tour de França, motiu pel qual l'etapa d'avui ha estat una bona prova. Wiggins ha estat a prop de doblar l'últim vencedor, Cadel Evans, que havia sortit dos minuts abans que ell, però, amb tot, no ha fet un mal temps i ha acabat vuitè. La gran revelació de la jornada ha estat el quart lloc del jove home de voltes del Rabobank, Wilco Kelderman.

Critèrium de Dauphiné, quarta etapa (Villié-Morgon – Bourg-en-Bresse, 53,5 km) CRI:

1r Bradley Wiggins (Sky) 1 h 03'12"

2n Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step) a 34"

3r Michael Rogers (Sky) a 1'11"

4t Wilco Kelderman (Rabobank) a 1'25"

5è Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) a 1'33"

stats