CICLISME
Esports 05/05/2011

Aturada l'acusació per dopatge contra Iban Mayo, Vinokurov i Moreni en el Tour de 2007

La Justícia francesa ha tancat el cas de dopatge de Mayo, Vinokurov i Moreni en no aconseguir que l'UCI li enviés les proves sol·licitades que van confiscar durant el Tour de l'any 2007

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El procés judicial obert per la justícia francesa per dopatge al Tour de 2007 contra l'espanyol Iban Mayo, Aleksandr Vinokurov i Cristian Moreni va ser aturat per la jutge instructora, en no aconseguir que la Unió Ciclista Internacional (UCI) li enviés les proves que demanava.

Els tres ciclistes van donar positiu en els controls rutinaris i la policia va trobar diversos productes presumptament dopants a les habitacions dels seus hotels, fet que propiciar l'obertura d'una instrucció judicial.

La jutge encarregada del cas va demanar els elements confiscats a la UCI, però l'organisme internacional, amb base a Suïssa, va rebutjar l'entrega d'aquestes proves escudant-se en el secret mèdic.

Els medicaments van ser recollits durant la jornada de repòs del Tour a Pau, els 24 i 25 de juliol DE 2007, de manera que la instrucció va recaure en un jutge d'aquesta ciutat.

Durant aquells dies, Vinokurov, principal favorit per guanyar la prova, va donar positiu per una transfusió sanguínia, fet que va propiciar que el seu equip, l'Astana, es retirés de la prova.

Mayo, per la seva banda, va donar positiu per EPO, mentre que Moreni va marcar per consumir testosterona, cosa que també va provocar la retirada de l'equip Cofidis.

stats