Ciclisme
Esports 04/06/2012

Cadel Evans no perd el temps i guanya la primera etapa en línia de Dauphiné

Bradley Wiggins (Sky) és el líder de la cursa francesa, tradicional preparació per al Tour de França, que ara per ara només ha superat un port de tercera categoria

Albert Rabadan
1 min
Cadel Evans, a l'etapa de diumenge

BarcelonaEl vigent campió del Tour de França, Cadel Evans (BMC), ha fet un elogi a la competició a la primera etapa en línia del critèrium de Dauphiné. Un port de tercera categoria era la dificultat del dia prop de la meta, i l'australià ha explicat a l'entrevista postetapa que havia vist "un descens complicat, la qual cosa és una bona oportunitat per fer diferències". S'ha escapat justament amb Jérôme Coppel i Andrei Kaixexkin i els ha batut a l'esprint final.

Altres aspirants al Tour han tingut menys sort avui. L'asturià Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi) ha patit una forta caiguda al principi de l'etapa i ha estat el dia sencer perseguint el pilot. També l'irlandès resident a Girona Daniel Martin (Garmin-Barracuda) ha estat víctima d'una topada que l'ha tingut adolorit, mentre que el luxemburguès Andy Schleck (Leopard-Trek) no ha pogut seguir el ritme al port de tercera que ha decidit l'etapa.

El pròleg de Grenoble (5,7 km) l'havia guanyat el jove australià Luke Durbridge, recent campió del món sub-23 de l'especialitat, que aquest any ha abandonat definitivament el programa nacional de pista. Durbo va superar per tan sols un segon Bradley Wiggins (Sky) que defensa títol a la general final en el seu camí cap al Tour de França, i que aquest dilluns s'ha col·locat amb el mallot de líder.

stats