Tour de França
Esports 30/06/2012

Un Cancellara imperial guanya la seva cinquena crono inicial del Tour de França

El suís ha superat Bradley Wiggins i Sylvain Chavanel, a 7 segons. Mentxov a 13, Froome a 16 o Nibali i Hesjedal a 18, són alguns favorits que han reduït pèrdues

Albert Rabadan
1 min
Fabian Cancellara, a l'inici de la crono del Tour / JOEL SAGET / AFP PHOTO

BarcelonaDesprés de Lieja (2004, 6,1 km), Londres (2007, 7,9km), Mònaco (2009, 15,5 km) i Rotterdam (2010, 8,9 km), Fabian Cancellara ha tornat a l'origen i s'ha imposat a la seva cinquena contrarellotge inicial del Tour de França. A la mateixa Lieja i sent el penúltim ciclista en sortir, el suís ha estat netament superior i ha superat en set segons els seus perseguidors.

El campió francès de l'especialitat Sylvain Chavanel (Omega Pharma-Quick Step) ha tingut gran part del dia el millor temps. De fet semblava que podria tenir possibilitats de guanyar l'etapa després de diversos accidents com el del seu company d'equip i campió del món Tony Martin, que ha punxat a la meitat del recorregut, perdent així totes les opcions. Tanmateix, Bradley Wiggins (Sky), amb una segona meitat de recorregut espectacular, l'ha superat per tan sols algunes centèsimes.

Ha estat aleshores quan totes les mirades s'han centrat en Cancellara (RadioShack-Nissan). El suís no ha decepcionat, i en una exhibició de potència habitual en ell ha aconseguit el primer mallot groc d'aquesta edició de 2012 del Tour de França. Les diferències entre els aspirants a la general han estat petites, però Denis Mentxov (Katiuixa, a 13 segons) o Vincenzo Nibali i Ryder Hesjedal (Liquigas i Garmin-Sharp, a 18) han estat els més destacats.

stats