Ciclisme

L'italià ha rematat una escapada en un dia intens

Capecchi trenca la sequera de Liquigas al Giro d'Itàlia

Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) ha estat el més ràpid de l'escapada que ha arribat destacada a la divuitena etapa del Giro d'Itàlia, en què s'ha anat molt ràpid les primeres hores

L'italià Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) s'ha imposat a la divuitena etapa del Giro d'Itàlia, superant al seu compatriota Marco Pinotti i el belga Kevin Seeldraeyers, amb qui ha arribat destacat i els ha superat a l'esprint. El de 24 anys, que retornava enguany a l'equip que el va passar a professionals amb 19 anys, ha aconseguit un triomf que no coneixia des que l'any 2008 guanyés la general de l'Euskal Bizikleta

L'inici d'etapa ha estat, a més de característic, de molt desgast. S'ha trigat gairebé dues hores perquè es formés una escapada, segurament per la guerra freda per la classificació per equips. Unes hores que s'han passat a una velocitat mitjana de més de 50km/h i que han acabat amb un grup de 15 homes marxant a poc d'arribar el Passo Gandia, entre els quals hi tornava a ser, una vegada més, el català Alberto Losada (Katiuixa).

Durant l'ascens no s'ha trigat a seleccionar el grup, que ha acabat liderat tan sols per Marco Pinotti (HTC-Highroad), Kevin Seeldrayeres (Quick Step) i Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale), mentre el pilot es prenia el final amb més calma, tot i que el port ha causat algunes diferències per l'esforç acumulat. Els tres s'han entès fins l'arribada, on s'han jugat la victòria a l'esprint.

Giro d'Itàlia, divuitena etapa (Morbegno-San Pellegrino Terme, 151km):

1r Eros Capecchi (Liquigas-Cannondale) 3h20'38", 2n Marco Pinotti (HTC-Highroad) m.t., 3r Kevin Seeldraeyers (Quick Step) m.t., 4t Gianluca Brambilla (Colnago-CSF) a 1'20", 5è Paolo Tiralongo (Astana) a 1'20" (...) 7è Alberto Losada (Katiuixa) a 3'46", 49è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 6'04", 89è Josep Jufré (Astana) a 12'16"

Classificació general provisional:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 71h45'09", 2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 4'58", 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 5'45", 4t John Gadret (Ag2r) a 7'35", 5è Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 9'12" (...) 10è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 10'25", 57è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h28'53", 90è Josep Jufré (Astana) a 2h07'11"