Giro d'Itàlia
Esports 19/05/2011

Segona victòria, i cap a casa

Mark Cavendish (HTC-Highroad) torna a vèncer en l'última oportunitat pels 'sprinters', en una arribada marcada per una caiguda a pocs quilòmetres de l'arribada

Albert Rabadan
1 min
Mark Cavendish celebra el seu triomf en la novena etapa del Giro.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Demà comença un nou Giro: el del Grossglockner, Passo Giau, Gardeccia, Crostis, Zoncolan... En definitiva, el dels ports de muntanya sense fi. Per tant, l'arribada d'avui a Ravenna suposava la darrera oportunitat per a la major part dels homes ràpids d'aconseguir victòria. I les ganes de triomf és una cosa que a Mark Cavendish (HTC-Highroad) mai li falla.

Una topada en una tancada corba dins dels últims tres quilòmetres -per tant, sense conseqüències en la general- ha fet que al capdavant del gran grup hi quedessin tan sols unes 15 unitats, entre les quals uns homes de l'equip HTC-Highroad, que han fet el seu treball de llançament com mai. En aquesta ocasió, ha estat el local Davide Appollonio (Sky) qui s'ha apropat més a Cavendish, però no ha pogut evitar que el de la illa de Man alcés els braços per segon cop.

Tal i com havia anunciat, el britànic abandona el Giro d'Itàlia avui a causa d'un recorregut que, insisteix, no l'afavoreix. La majoria dels esprintadors italians (Belletti, Ferrari...) han decidit continuar per intentar fer un honor a la prova de casa, però el guanyador de la segona etapa, Alessandro Petacchi (Lampre-ISD), també ha decidit abandonar juntament amb el seu llançador, l'alemany Danilo Hondo.

Giro d'Itàlia, dotzena etapa (Castelfidardo-Ravenna): 1r Mark Cavendish (HTC-Highroad) 4h17'25”, 2n Davide Appollonio (Sky) m.t., 3r Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) m.t., 4t Roberto Ferrari (Androni Giocattoli) m.t., 5è Gerald Ciolek (Quick Step) m.t.

Classificació general provisional: 1r Alberto Contador (Saxo Bank) 44h55'16”, 3n Kanstantsin Siutsou (HTC-Highroad) a 59”, 3r Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) a 1'21”, 4t Christophe Le Mével (Garmin-Cérvelo) a 1'28”, 5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 1'28”

stats