Giro d'Itàlia
Esports 16/05/2013

Cavendish suma el seu tercer triomf al Giro sota el diluvi

El guanyador del Tour Bradley Wiggins, amb problemes de salut, perd més de tres minuts de nou i s'esborra per la lluita de la general, que lidera Nibali un dia més

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaMark Cavendish ja suma 100 victòries com a professional després d'aconseguir aquest dijous el seu tercer triomf en aquesta edició del Giro d'Itàlia. El britànic ha superat a l'esprint al campió francès Nacer Bouhanni (FDJ), que ha tret de polleguera a Sacha Modolo pels seus imprudents moviments.

L'escapada del dia estava formada per Fabio Felline (Androni-Venezuela), Marco Marcato i Lammertink (Vacansoleil-DCM), Martin De Backer (Argos-Shimano) i el vencedor d'etapa a Florència Maxim Belkov (Katiuixa), i no han estat atrapats fins l'últim quilòmetre. Novament, l'equip OmegaPharma-Quick Step ha preparat a la perfecció l'arribada de Cavendish, especialment amb els llançadors Trentin i Steegmans.

En canvi, la notícia del dia a nivell de la classificació ha estat la nova pèrdua de temps de Bradley Wiggins amb greus problemes sota la pluja, aquest cop en una etapa plana. El vencedor del Tour havia declarat a la meta de l'etapa anterior, trencant en silenci dels últims dies, que patia malestar i una infecció pulmonar a causa del mal temps que està marcant aquesta primera meitat de Giro. En aquest cas, Rigoberto Urán serà el ciclista de Sky que intenti plantar cara a Vincenzo Nibali, líder un dia més.

stats