Tour de França

Chris Froome culmina l'exhibició de Sky a la primera arribada en altura del Tour de França

Bradley Wiggins és el nou líder després d'entrar a La Planche des Belles Filles al mateix grup que el seu company d'equip i que Evans i Nibali, els més forts d'aquest Tour

Chris Froome (Sky) ha guanyat la primera etapa de muntanya del Tour de França acabada al port de primera categoria de La Planche des Belles Filles, de 5,9 km al 8,5% de desnivell. El kenià nacionalitzat britànic, que ja va ser segon a la passada Vuelta a Espanya, ha atacat a la rampa final del port després d'estar treballant per a Bradley Wiggins en els darrers quilòmetres.

El ritme de l'equip Sky no ha permès atacs de la resta de rivals, i han estat ells mateixos, amb Michael Rogers i Richie Porte, que han fet la selecció. Cadel Evans (BMC) i Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) han aguantat amb la parella de l'equip de Dave Brailsford, però no han pogut lluitar per l'etapa. Wiggins, gràcies al seu bon temps al pròleg, és el nou líder de la cursa.

La demostració del seu company d'equip reobre el debat sobre el lideratge de Sky. Wiggins surt com a cap de files, però també ho va fer a la passada Vuelta fins que va fallar camí de l'Angliru i Froome, amb carta blanca, va lluitar fins l'últim moment el títol amb Juanjo Cobo.