Ciclisme
Esports 26/08/2013

Chris Horner fa història posant-se líder de la Vuelta amb gairebé 42 anys

El ciclista nord-americà de l'equip RadioShack guanya l'etapa acabada al Mirador de Lobeira i supera Nibali i Roche a la classificació general

Albert Rabadan
1 min
Chris Horner celebra la victòria d'etapa a la Vuelta

BarcelonaAvui la Vuelta a Espanya ha coronat Chris Horner (RadioShack), que ha batut tots els rècords de veterania possibles. El ciclista nord-americà, amb 41 anys i 10 mesos, s'ha convertit en el vencedor d'etapa i líder més veterà de la història de les tres grans voltes (Giro, Tour i Vuelta) després de guanyar en solitari al Mirador de Lobeira.

Horner, que no competia a Europa des que es va retirar de la Volta a Catalunya per una lesió que arrossegava des de la Tirrena-Adriàtica, ha atacat a l'últim quilòmetre del port gallec que ha servit de final d'etapa. Abans, liderava la cursa en solitari el campió italià Ivan Santaromita (BMC), que havia respost a un atac del català Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) a peu de port.

Alejandro Valverde i el Purito Rodríguez han tornat a retallar uns pocs segons a l'italià Vincenzo Nibali (Astana) i a agafar bonificacions a meta, gràcies a les quals van remuntant posicions a la general. Valverde és ara 6è i el català, 18è, a menys d'un minut de Horner, el nou mallot vermell. Demà, l'etapa de nou en un petit ascens, a Fisterra.

Vuelta a Espanya, tercera etapa (Vigo – Mirador de Lobeira, 185 km):

1r Chris Horner (RadioShack) 4h 30' 182

2n Alejandro Valverde (Movistar) a 3"

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3"

4t Rigoberto Urán (Sky) a 3"

5è Daniel Martin (Garmin-Sharp) a 3"

Vuelta a Espanya, classificació general provisional:

1r Chris Horner (RadioShack) 9h 37' 40"

2n Vincenzo Nibali (Astana) a 6"

3r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 14"

4t Haimar Zubeldia (RadioShacj) a 16"

5è Robert Kiserlovski (RadioShack) a 23"

(...) 18è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 56"

stats