CICLISME
Esports 27/01/2011

La Federació comunica a Contador la proposta d'un any de sanció pel seu positiu per clembuterol

El ciclista tindrà deu dies per recórrer la sanció, que li implicaria perdre el seu últim Tour i li impediria participar en l'edició d'aquest any de la cursa francesa

Redacció
1 min
Alberto Contador s'entrena aquests dies a Palma.

MadridLa Federació Espanyola de Ciclisme ha comunicat a Alberto Contador la proposta d'un any de sanció pel seu positiu per clembuterol en el passat Tour de França. D'aquesta forma, el ciclista perdria el seu últim Tour –el tercer del seu compte– i no podria participar en l'edició d'enguany.

Dijous es farà pública la decisió del Comitè de Competició de la Federació i el dictàmen definitiu podria estar llest per al 9 de febrer. Contador tindrà un termini de 10 dies per presentar les seves al·legacions.

Tal i com Contador podrà recórrer aquesta sanció, les altres parts implicades en el cas, la Unió Ciclista Internacional (UCI) i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) també podran presentar recursos davant els tribunals. De fet, la UCI i l'AMA recorreran en el cas que dijous es confirmi la sanció d'un any.

Alberto Contador, que va donar positiu per clembuterol en un control realitzat el passat 21 de juliol, en la jornada de descans del Tour, va al·legar que els 50 picograms d'aquesta substància que se li van detectar estaven causats per una contaminació alimentaria.

stats