CICLISME
Esports 13/06/2011

Cunego agafa el bon camí del Tour de França a l'inici de la Volta a Suïssa

L'italià Damiano Cunego (Lampre-ISD) ha pres el liderat a Mauricio Soler (Movistar) a la segona etapa de la Volta a Suïssa i apunta a una bona general del Tour

Albert Rabadan
2 min
Damiano Cunego, del Lampre-ISD, ja vesteix el maillot groc.

BarcelonaUn cop acabat el critèrium de Dauphiné, els altres corredors que volen afinar la seva participació al Tour de França ja han començat la Volta a Suïssa, que va donar el seu tret de sortida el dissabte, com l'any passat, amb un pròleg a Lugano en què l'ídol nacional Fabian Cancellara (Leopard-Trek) no va tenir cap problema per imposar-se, avantatjant al segon, el nord-americà Tejay Van Garderen (HTC-Highroad), amb 9 segons en tan sols 7km.

L'endemà, el colombià Mauricio Soler (Movistar) va deixar de banda els problemes que el persegueixen en els darrers anys i que feien que no guanyés des de la Volta a Burgos de 2007, l'any en què es va destapar amb una etapa al Tour de França, per tornar a alçar els braços a l'arribada a Crans Montana. Tanmateix, el liderat li ha durat ben poc, ja que avui l'italià Damiano Cunego (Lampre-ISD), que també té previst retrobar la sort perduda a la gran ronda francesa, l'ha superat tot i no endur-se l'etapa.

La curta etapa amb final a Grindelwald s'ha vist marcada per una perillosa escapada on hi havia, entre altres, el segon classificat de l'últim Tour de França, Andy Schleck (Leopard-Trek), que ha fet un test a l'últim port de la jornada, Grosse Scheidegg, tot treballant pel seu company d'equip Jakob Fuglsang. El moviment decisiu, però, ha estat el del citat Cunego, segon a la general provisional, que ha anat caçant a integrants del grup capdavanter fins arribar al cap de cursa.

Un descens tècnic que portava fins a la meta l'ha deixat sol amb l'eslovac Peter Sagan (Liquigas-Cannondale), que amb una bona col·locació ha aconseguit la seva sisena victòria de la temporada. El guanyador del Giro d'Itàlia de 2004, doncs, agafa el liderat amb tota una dura setmana encara per davant.

Volta a Suïssa, segona etapa (Brigue-Glis – Grindelwald, 108km):

1r Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) 3h09'47", 2n Damiano Cunego (Lampre-ISD) m.t., 3r Jakob Fuglsang (Leopard-Trek) a 21", 4t Laurens Ten Dam (Rabobank) a 21", 5è Giampaolo Caruso (Katiuixa) a 48"

Classificació general provisional:

1r Damiano Cunego (Lampre-ISD) 7h43'16", 2n Juan Mauricio Soler (Movistar) a 54", 3r Bauke Mollema (Rabobank) a 1'16", 4t Laurens Ten Dam (Rabobank) a 1'19", 5è Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) a 1'21"

stats