CICLISME
Esports 10/04/2011

Flecha afronta la París-Roubaix defensant posició de podi

Juan Antonio Flecha (Sky) serà l'únic català a la sortida del Monument francès, però surt una vegada més assenyalat com un dels principals favorits

Albert Rabadan
2 min
Langeveld i Flecha, en l'sprint final. YORICK JANSENS / AFP PHOTO

BarcelonaPer destacar en una prova sobre llambordes s'ha d'estar fet d'una altra pasta, i Juan Antonio Flecha (Sky), ho demostra any rere any. Els precedents a l'Infern del Nord el fan sortir com un favorit més, amb l'afegit que la París-Roubaix sempre li ha donat més bons resultats que la Volta a Flandes, tal com demostra la seva tercera plaça la passada edició (la tercera ja en la seva carrera).

En declaracions a Het Nieuwsblad, Flecha afirmava que afronta els Monuments amb la intenció "de donar el meu 110%, i no pas per guanyar". Deixa clara la seva il·lusió i que "aconsegueixi o no la victòria seguiré sent el mateix, acabaré la prova amb el mateix somriure". Compartirà equip amb el gal·lès Geraint Thomas, desè a la passada Volta a Flandes i a qui Sky ha donat llibertat de moviments.

El catalanoargentí haurà de recórrer 51,5km sobre llamborda d'entre els 258 que formen la prova, repartits en 27 trams que es valoren amb fins a cinc estrelles depenent de la seva dificultat. El bosc d'Arenberg, a menys de 90km per meta, sempre ha estat el primer punt decisiu de la cursa, però enguany s'ha impulsat una major selecció en incorporar un altre tram de cinc estrelles abans d'Arenberg i un altre menys selectiu just després per evitar reagrupaments.

Posteriorment, seguirà havent-hi els trams de Mons-en-Pévèle i el Carrefour de l'Arbre, de cinc estrelles, per acabar de decidir la prova, així com la sort en força de caigudes o punxades. De nou, la parella Fabian Cancellara (Leopard-Trek), defensor del títol, i Tom Boonen (Quick Step), parteixen amb les màximes opcions, sobretot tenint en compte que el segon té l'opció d'igualar Roger De Vlaeminck en el rècord de quatre triomfs.

stats