CICLISME
Esports 09/05/2011

Wouter Weylandt, ens deixa més que un esprintador

La mort del ciclista Wouter Weylandt a la tercera etapa del Giro d'Itàlia representa la baixa d'un home ràpid que semblava haver trobat el seu lloc en un equip amb més llibertat que a Quick Step

Albert Rabadan
1 min
Wouter Weylandt ha mort en un accident al Giro

BarcelonaLa carrera de Wouter Weylandt havia estat sempre lligada a l'equip belga Quick Step, amb qui ja havia començat a córrer com a stagiaire a finals de la temporada 2004, després de guanyar l'edició sots23 de la clàssica A Través de Flandes. La seva potència i rapidesa en els metres finals ràpidament el van fer adaptar-se en equip ple d'homes de clàssiques.

Malgrat patir una mononucleosis a principis de 2005, la seva progressió cada cop era major, fins que l'any 2007 van arribar les primeres victòries després d'aconseguir molts llocs d'honor. Van ser cinc triomfs a l'esprinten curses del calendari belga i holandès que es van consolidar la temporada següent al alçar els braços a la dissetena etapa de la Vuelta a Espanya.

Uns resultats qüestionables en un equip on tenia molta competència van acabar obligant al canvi d'equip, que s'havia efectuat aquest any al nou equip luxemburguès dels germans Schleck, el Leopard-Trek, on tan sols tenia la competència d'un Daniele Bennati lesionat abans de la corsa rosa i ja havia començat a fer bones actuacions a les clàssiques.

Es trobava en la seva segona participació al Giro d'Itàlia, on l'any passat havia aconseguit una important victòria pel seu equip rematant a l'arribada holandesa de Middelburg després dels estralls provocats pel fort vent.

A més, Weylandt esperava ser pare aquest mes de setembre, segons havia avisat en el seu compte de Twitter. El seu equip, Leopard-Trek, decidirà aquesta nit si continua o no en cursa.

stats