CICLISME
Esports 24/06/2011

Luis León Sánchez revalida el títol de campió d'Espanya contrarellotge

El murcià Luis León Sánchez (Rabobank) ha superat a Jonathan Castroviejo i Alberto Contador per repetir com a campió nacional a Vall d'Uixó (Castelló)

Albert Rabadan
1 min
L'exciclista Federico Martín Bahamontes acompanya al podi Luís León Sánchez (esquerra) i Alberto Contador.

CastellóAmb un nou equip, Rabobank, i amb menys victòries que l'any passat, de quatre a cap, s'ha presentat el murcià Luis León Sánchez a la sortida dels campionats d'Espanya contrarellotge, però amb idèntic resultat. Una cita, la dels campionats nacionals, imprescindible una setmana abans del Tour de França. Justament amb la ronda francesa en ment és com s'ha mostrat el de Rabobank per a revalidar el seu títol.

Tanmateix, la principal atracció mediàtica era la d'Alberto Contador (Saxo Bank), que reapareixia a la competició després del Giro d'Itàlia, El madrileny ja s'ha vist superat des del punt intermig pel mateix Luisle i per Jonathan Castroviejo (Euskaltel), posició que ha mantingut fins el podi final. Això no ha evitat que valorés positivament la seva participació, al catalogar-la com un "test" en què ha demostrat "estar descansat" perquè "les pulsacions em pujaven molt ràpid".

Luis León ha acabat aprofitant unes condicions climàtiques caluroses per anar augmentat l'avantatge respecte Castroviejo fins a 1'01". El basc, guanyador enguany dels pròlegs del Tour de Romandía i la Volta a la Comunitat de Madrid, a la vegada, ho ha fet en XX més respecte a Contador, tot i venir d'unes, assegurava, "molèsties al genoll".

La principal actuació catalana d'aquests campionats de Castelló, fins ara, va ser a la mateixa contrarellotge en categoria femenina, on les dues participants van quedar-se a un pas de les zones de podi que van liderar les recuperades Eneritz Iturriaga i Anna Sanchis: Anna Ramírez, recentment coronada campiona de la Copa Espanya, va ser quarta i Maialen Noriega, cinquena.

stats