GIRO D'ITÀLIA

Contador és més líder i Landa guanya la primera etapa de muntanya

El ciclista Tinkoff Saxo ha sigut tercer aquest diumenge

Alberto Contador (Tinkoff Saxo) no ha tingut aquest diumenge excessius problemes per conservar la samarreta rosa de líder del Giro d'Itàlia en la primera etapa d'alta muntanya que s'ha anotat Mikel Landa (Astana), entre Marostica i l'estació de Madonna di Campiglio.

Després de Landa, han creuat la línia de meta el rus Iuri Trofimov (Katusha) a 2 segons, Contador a 5 i l'italià Fabio Aru (Astana) a 6. La general queda amb Contador al capdavant, seguit de Aru a 02:35 minuts i la revelació de la cursa, el sud-americà Andrey Amador (Movistar), a 4:19.

El guanyador de l'etapa, Mikel Landa, és quart a 04:46 minuts. Contador ha tornat a esgarrapar-li segons a Fabio Aru, que va intentar recuperar-se del mal dia que va tenir en la crono de dissabte, però sense èxit. Al contrari que en dies anteriors, el sol ha fet acte de presència, però el guió ha sigut el mateix. Lluita entre els dos equips forts del Giro, l'Astana d'Aru i el Tinkoff de Contador.

Ha sigut en els quilòmetres finals, els 15 de pujada a l'estació de Madonna di Campiglio, a l'ombra dels mítics Dolomites, un port amb desnivells que, en alguns trams, arriben al 12% per cent, quan els favorits han començat a descobrir la seva cartes. Els corredors de l'Astana han sigut els més actius durant l'etapa. Fins a mitja dotzena d'homes de l'equip que dirigeix l'italià Giuseppe Martinelli han intentat posar contra les cordes a Contador, però no ho han aconseguit.