TOUR 2011
Esports 02/07/2011

El per què del 1'14” de diferència entre Alberto Contador i Andy Schleck

Les caigudes han marcat les diferències entre els favorits a la primera jornada de Tour de França, però les normes tenen algunes excepcions

Albert Rabadan
2 min
Contador, abans de l'inici d'una etapa al Tour

BarcelonaEls dos principals rivals per disputar aquest Tour de França 2011, Andy Schleck i Alberto Contador, han entrat en el mateix grup a la línia de meta, però els separa més d'un minut a les classificacions. Això és justificat per les zones de les seves caigudes

El de Pinto s'ha vist tallat a la gran caiguda que s'ha vist a 9 quilòmetres per la línia de meta, mentre que el luxemburguès ha pogut seguir al capdavant. Finalment, però, Andy ha estat víctima d'una segona caiguda, que l'ha retrassat fins al grup perseguidor on estava Contador. Tanmateix, com que es trobava dins dels tres últims quilòmetres, la norma estipula que el corredor afectat per una caiguda o incident mecànic rebrà el temps del grup on viatjava abans del seu problema.

El malentès s'ha produït perquè, usualment, quan hi ha una arribada en un port de muntanya, com era el cas d'avui en un de quarta categoria, la norma dels tres quilòmetres s'elimina. Així, els dos favorits pel Tour d'enguany podrien haver quedat en el mateix temps, sinó fos perquè la mateixa organització va explicitar que aquesta excepció tan sols seria efectiva a les arribades de la 2a, 8a, 12a, 14a, 18a i 19a etapa, però no avui.

Per tant, el defensor del títol ja té 1'14” segons de distància respecte del seu gran rival, a qui se li ha atorgat el temps del grup que ha entrat a sis segons del guanyador, Philippe Gilbert. El principal beneficiat ha estat l'australià Cadel Evans (BMC), segon a l'etapa a tan sols tres segons del belga.

Jurgen Van den Broeck (Omega Pharma-Lotto), Damiano Cunego (Lampre-ISD), Ivan Basso (Liquigas), els quatre RadioShack (Horner, Leipheimer, Klöde i Brajkovic), Vladimir Karpets (Katiuixa), Robert Gesink (Rabobank) o el seu germà Fränk són alguns altres dels aspirants en el mateix temps que Andy.

Samuel Sánchez (Euskaltel-Euskadi), al mateix temps que Contador, la parella de Garmin-Cérvelo (Tom Danielson i Ryder Hesjedal), a 1'55”, o l'esperança francesa Jérôme Coppel (Saur-Sojasun), són uns altres dels perjudicats de cara a les seves opcions a la general.

stats