CICLISME
Esports 20/02/2011

Alberto Contador queda quart a Algarve en la seva reaparició

L'alemany Tony Martin (HTC-Highroad) ha fet valer la seva superioritat contrarellotge per emportar-se una prova que havia estat “territori Contador” les dues darreres temporades

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador, en una imatge d'arxiu.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Com estava previst, la contrarellotge final de la Volta a l'Algarve ha fet les diferències decisives per a la classificació general, en una cursa que ha generat més expectació que mai pel retorn a les carreteres d'Alberto Contador després de la seva absolució. El de Pinto ha pagat la falta de ritme i uns canvis a la seva nova bicicleta de contrarellotge i el seu quinzè lloc a l'etapa l'ha fet baixar al quart lloc de la general final.

Qui ha aprofitat la situació ha estat l'alemany Tony Martin, bronze en el darrer mundial de l'especialitat, que ha marcat el millor temps i s'endú, d'aquesta així, la segona prova per etapes gràcies a una etapa cronometrada després de l'Eneco Tour de la passada temporada. El seu company d'equip, el prometedor Tejay Van Garderen, l'ha acompanyat al podi després de la sisena posició a l'etapa, juntament amb l'holandès Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM).

A la jornada anterior, l'esprintador André Greipel (OmegaPharma-Lotto) aconseguia la seva primera victòria de la temporada. El pròxim calendari de Contador inclou la Volta a Múrcia (del 4 al 6 de març), la Volta a Catalunya (del 21 al 27 de març) i la Volta a Castella i Lleó (del 13 al 17 d'abril), a l'espera de si un hipotètic recurs al TAS arribés abans del Giro d'Itàlia. Almenys, per ara, ja creu que aquest resultat era “com una victòria”.

Classificacions:

Lagoa - Portimão (17,2km, CRI): 1r Tony Martin (HTC-Highroad) 20' 53”, 2n Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) a 5”, 3r Tiago Machado (RadioShack) a 26”, 4t Jesse Sergent (RadioShack) a 27”, 5è Andreas Klöden (RadioShack) a 30”

Volta a l'Algarve, classificació general final: 1r Tony Martin (HTC-Highroad) 18h48'45”, 2n Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) a 32”, 3r Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM) a 39”, 4t Alberto Contador (Saxo Bank) a 41”, 5è Andreas Klöden (RadioShack) a 46”

stats