Volta a Catalunya
Esports 27/03/2011

Contador torna a disparar

Alberto Contador s'ha imposat a la Volta a Catalunya del centenari tot i la pressió pel seu presumpte cas de dopatge

Albert Rabadan
2 min
Alberto Contador, guanyador de la Volta a Catalunya

BarcelonaLa temporada no començava amb la màxima tranquil·litat possible per un Alberto Contador que, tot i que retornava a la Volta a l'Algarve (Portugal) per tercer any consecutiu, ho feia després de la seva absolució de mans de la RFEC i sabent que la UCI i l'AMA podien portar en qualsevol moment el seu cas davant el TAS (Tribunal d'Arbitratge Esportiu).

El de Pinto, però, es va encarregar d'afrontar-la com la resta, és a dir, començant competitiu. El seu quart lloc en el debut a l'Algarve (Portugal) va anar seguit de la victòria amb domini total a la Volta a Múrcia, om tothom esperava la seva peculiar celebració: cop al pit i tret a l'aire. Però no ho va fer. Va alçar els punys, en senyal de ràbia, i al podi va assenyalar el logotip del seu equip, Saxo Bank, que li ha donat suport en tot moment en el procés per defensar la seva innocència.

Tanmateix, es va presentar a la Volta sense tenir-la assegurada, però amb plena confiança en la seva defensa. El dia després de l'etapa reina d'Andorra s'acabava el termini de la UCI per apel·lar el seu cas, però no va ser problema per a que s'assegurés la victòria final amb un atac en solitari a cinc quilòmetres de l'arribada. Ja més tranquil, amb el pes del primer triomf tret de sobre, va tornar a disparar. Un tret de confiança i d'avís del fet que seguirà lluitant per la victòria allà on vagi.

I més ara que s'ha tornat a assegurar que la decisió sobre el seu cas de clenbuterol s'allargarà probablement fins abans del Tour. Mentrestant, Contador seguirà aprofitant totes les proves que corri per demostrar que ell tan sols és ciclista per guanyar. El Giro d'Itàlia, al maig, serà el primer gran objectiu. Una corsa rosa que ja va guanyar la temporada 2008, també sota pressió, després de saber que el seu equip, Astana, tenia vetada la participació al Tour de França.

stats