Ciclisme
Esports 21/04/2013

Dan Martin supera Purito Rodríguez per guanyar la Lieja-Bastogne-Lieja

L'irlandès repeteix el duel viscut a la Volta a Catalunya i torna a superar el català, que acaba 2n, igualant la seva millor posició a la cursa belga aconseguida l'any 2009

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaL'irlandès Dan Martin s'ha consolidat aquest diumenge com un dels ciclistes de la temporada guanyant la Lieja-Bastogne-Lieja, una de les clàssiques més importants de l'any. El vencedor de la Volta a Catalunya ha superat a Joaquim Rodríguez, que amb el segon lloc iguala el seu millor resultat al monument belga aconseguit l'any 2009. El tercer lloc del podi se l'ha endut Alejandro Valverde.

L'equip del guanyador, Garmin-Sharp, ha plantejat la cursa a la perfecció, amb uns primers moviments del guanyador del darrer Giro d'Itàlia, el canadenc Ryder Hesjedal, que ha agafat més de 20 segons d'avantatge en el terreny previ a la decisiva cota de Saint-Nicolas, situada en els últims 10 km de cursa. Allà ha atacat de nou entre els favorits el colombià Carlos Betancur, creant el grup que es jugaria la cursa amb Purito, Martin, Michele Scarponi, Alejandro Valverde i Philippe Gilbert.

Després de l'últim esforç d'Hesjedal per evitar que els ciclistes de l'equip Astana (Nibali, Gasparotto) que havien quedat fora del tall decisiu hi entressin, s'ha arribat a l'ascens final a Ans. El Purito ha atacat metres abans de l'últim quilòmetre per evitar l'esprint, amb un canvi de ritme sec al que només ha pogut respondre Dan Martin. El resident a Girona, de 26 anys, ha arribat a la seva roda i l'ha superat a la recta de meta.

Lieja-Bastogne-Lieja (Lieja-Ans, 261,5 km):

1r Dan Martin (Garmin-Sharp) 6h 38' 07"

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 3"

3r Alejandro Valverde (Movistar) a 9"

4t Carlos Betancur (Ag2r La Mondiale) a 9"

5è Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 9"

6è Enrico Gasparotto (Astana) a 18"

7è Philippe Gilbert (BMC) a 18"

8è Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) a 18"

9è Rui Costa (Movistar) a 18"

stats