La Vuelta
Esports 01/09/2013

Dani Moreno, company del Purito, es posa líder de la Vuelta

El madrileny de l'equip Katiuixa guanya la seva segona etapa amb gran superioritat a Valdepeñas de Jaén, on el Purito acaba tercer, i es vesteix amb el mallot vermell de líder

Albert Rabadan
2 min
Dani Moreno

BarcelonaDani Moreno, el madrileny de l'equip Katiuixa, s'ha endut la seva segona etapa en aquesta Vuelta a Espanya i ja és el sorprenent líder de la cursa. El gregari de luxe de Joaquim Rodríguez, guanyador enguany de la Fletxa Valona, s'ha exhibit a les rampes espectaculars dels carrers de Valdepeñas de Jaén.

Al port de segona previ a l'arribada, a l'Alto de Frailes, i en el seu descens, hi ha hagut atacs perillosos per part de ciclistes com Edvald Boasson Hagen (Sky) i Luis León Sánchez (Belkin), que han obligat l'equip Katiuixa, amb el veterà Luca Paolini al capdavant, a tensar el grup per atrapar-los.

A les rampes finals, que en diversos trams estan al voltant del 25% de desnivell i on en les anteriors edicions havien guanyat Igor Antón i Joaquim Rodríguez, Moreno ha atacat a més de mig quilòmetre de la línia de meta. Semblava que podria ser un esquer perquè rematés el seu líder, ja que el seu moviment ha obligat Valverde a portar el pes de la caça, però només ha pogut ser segon per l'empenta del madrileny, que ja havia guanyat a Fisterra dies enrere.

Dani Moreno ha insistit que el seu liderat és temporal i que el Purito, que avui ha remuntat fins la sisena posició a la general, segueix sent el líder de l'equip. Una bona ocasió per demostrar-ho serà demà dilluns a la dura arribada en altura d'Hazallanas.

Vuelta a Espanya, novena etapa, (Antequera-Valdepeñas de Jaén, 163,7 km):

1r Dani Moreno (Katiuixa) 4h 18' 57"

2n Alejandro Valverde (Movistar) a 4"

3r Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 4"

4t Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 8"

5è Samuel Sánchez (Euskaltel) a 9"

Classificació general provisional:

1r Dani Moreno (Katiuixa) 35h 58' 34"

2n Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 1"

3r Vincenzo Nibali (Astana) a 20"

4t Alejandro Valverde (Movistar) a 22"

5è Chris Horner (RadioShack) a 28"

6è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 56"

stats