Ciclisme

Danny van Poppel és el més ràpid a l'esprint de Lleida a la Vuelta a Espanya

L'esprintador de l'equip Trek, de 22 anys, supera Impey i Van der Sande després de tenir una punxada en una jornada sense canvis a la general

Danny van Poppel (Trek) ha estat el guanyador de la dotzena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Andorra i Lleida, que ha acabat sent un dels pocs esprints de la cursa espanyola en un recorregut on tan sols s'ha hagut de superar el coll de Boixols (2a categoria). El neerlandès ha superat el sud-africà Daryl Impey (Orica-GreenEdge) i el belga Tosh van der Sande (Lotto-Soudal).

Van Poppel, de 22 anys, ha hagut de remuntar el pilot en els últims quilòmetres per una punxada que ha tingut a 10 quilòmetres per de la línia de meta, i el grup anava enfilat perquè encara estava perseguint l'escapada del dia. El jove esprintador, fill de Jean-Paul van Poppel, suma d'aquesta manera la seva primera victòria en grans voltes, on es va estrenar al Tour de França del 2013 en el debut més precoç des de la Segona Guerra Mundial (tenia 19 anys, i va ser tercer a la primera etapa).

L' única etapa catalana d'aquesta edició de la cursa, per tant, no ha provocat canvis en una classificació general que continua liderant l'italià Fabio Aru (Astana), amb Joaquim Rodríguez (Katiuixa) en segona posició i 27 segons de desavantatge.