TITAN DESERT

Diego Tamayo i Anna Ramírez, guanyadors de la Titan Desert 2015

L'última etapa l'han guanyat el cordovès Juan Pedro Trujillo i Mayalen Noriega, que resideix a Catalunya

El ciclista cordovès Juan Pedro Trujillo, que portava tota la Titan Desert liderant escapades, ha trobat premi a Maadid i s'ha imposat en l'última etapa d'una prova que ha guanyat el colombià Diego Tamayo, que aquest dissabte ha fet prou amb ser novè per aconseguir el triomf final.

Després d'una dura etapa de navegació, en què es va decidir la general i els corredors van provar la duresa de les dunes, l'organització havia dissenyat per a l'última jornada un recorregut pensada per a que els participants gaudissin. Amb 65 quilòmetres de recorregut, l'últim obstacle abans de creuar la línia de meta i ser considerat un 'titan' ha estat una petita zona muntanyosa a l'equador de l'etapa que ha acabat a la localitat de Maadid.

L'inici d'aquesta última etapa ha estat marcat per certes crítiques que han fet els corredors sobre la jornada precedent, en què no estava senyalitzat el recorregut i per arribar a la meta els va fer falta utilitzar GPS, la brúixola i el llibre de ruta. Aquesta decisió de l'organització havia provocar que la general donés un tomb radical i que el colombià Diego Tamayo, que divendres va finalitzar tercer en l'etapa, es situés líder.

A més, la incertesa per saber si es disputaria o no l'última etapa també ha afectat l'ambient dels corredors, ja que fins passada la matinada no es va trobar David Tamayo, el ciclista colombià que s'havia perdut i que va passar gran part de divendres sol en el desert. Finalment, a les nou del matí, i sota un sol que ja començava a escalfar bastant, l'organització ha donat el tret de sortida a l'última etapa.

A Tamayo, de l'Zarabici Trek, ha fet prou amb ser novè en l'etapa per conservar el seu lideratge i obtenir la seva primera victòria general a la Titan Desert. En categoria femenina, Mayalen Noriega s'ha imposat en la línia de meta amb tres minuts i vint segons sobre la catalana Anna Ramírez. La ciclista de Taradell ha estat la guanyadora de la prova i dominadora absoluta en la seva categoria.