Volta a Catalunya
Esports 27/03/2011

Dumoulin tanca la Volta amb una segona victòria

El corredor de Cofidis, que s'havia emportat l'etapa de Tarragona, ha guanyat la setena i última etapa de la Volta al circuit urbà de Barcelona

Albert Rabadan
1 min
Samuel Dumoulin, guanyador de l'última etapa de la Volta

BarcelonaLa darrera etapa de la Volta a Catalunya del centenari ha estat la més curta i ha començat amb la notícia que el nord-americà Levi Leipheimer (RadioShack) no prenia la sortida després d'una nit de dolors estomacals, cedint així la seva plaça de podi a l'irlandès Daniel Martin (Garmin-Cérvelo).

L'inici ha estat nerviós, fins i tot amb el pilot dividint-se en dos, però finalment s'ha reagrupat i s'ha pogut formar la que seria la darrera escapada d'aquesta edició. Sis homes -Rohregger (Leopard-Trek), Perget (Ag2r), Petrov (Astana) Zandio (Sky), Palomares (Andalucía-CajaGranada) i Rovny (RadioShack)- que, després de coronar destacats Montjuïc, han estat atrapats a l'última Volta del circuit a Pla de Palau.

El gran grup s'ha dividit per culpa d'una caiguda, sense conseqüències pels principals homes de la general, i a l'esprint final el petit Samuel Dumoulin (Cofidis) ha estat capaç de ser el més ràpid i convertir-se així en l'únic corredor en repetir victòria d'etapa en aquesta Volta. Gràcies a la baixa de Leipheimer i a les posicions a meta, el català Xavier Tondo (Movistar) ha aconseguit arribar fins a la sisena posició.

Volta a Catalunya, setena etapa (Parets del Vallès-Barcelona, 124,5km): 1r Samuel Dumoulin (Cofidis) 2h33'55", 2n Rigoberto Urán (Sky) m.t., 3r Kenny De Haes (Omega Pharma-Lotto), 4t José Joaquín Rojas (Movistar) m.t., 5è Manuel Cardoso (RadioShack) m.t.

Classificació general final:

1r Alberto Contador (Saxo Bank) 23h59'37"

2n Michele Scarponi (Lampre-ISD) a 23"

3r Daniel Martin (Garmin-Cérvelo) a 35"

4t Chris Horner (RadioShack) a 35"

5è Rigoberto Urán (Sky) a 38"

6è Xavier Tondo (Movistar) a 38"

7è Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) a 38"

8è Cadel Evans (BMC) a 50"

9è Kevin Seeldraeyers (Quick Step) a 1'12"

10è Bauke Mollema (Rabobank) a 1'12"

stats