Ciclisme
Esports 11/03/2013

Eufemiano Fuentes: "M'han agafat el paper que t'anava a enviar, d'aquí poden estirar el fil i treure alguns noms"

En el judici de l'Operació Port s'ha escoltat una conversa entre el doctor i principal acusat, amb un amic de l'equip Kelme, Carlos Pérez

Efe
2 min
Eufemiano Fuentes, acusat en l'Operació Puerto, i el seu advocat sortint dels jutjats de Madrid.

MadridEufemiano Fuentes va mostrar la seva preocupació un cop acabat l'arrest de dos dies posterior a la seva detenció el 23 maig 2006 perquè la Guàrdia Civil li havia confiscat en els registres un paper amb els noms dels esportistes que pretenia "protegir".

En una conversa amb Carlos Pérez, amic i excoordinador de màrqueting de Kelme, Fuentes li comunica que va enviar un paper amb aquests nom de Nelson, el seu home de confiança i col·laborador a Colòmbia.

"M'han agafat el paper que t'anava a enviar i que volia que protegissis. D'aquí poden estirar el fil i treure alguns noms", va dir angoixat el metge canari.

La conversa s'ha escoltat en la sessió d'aquest dilluns del judici de l'Operació Port.

Pérez va informar Fuentes que "tant el professor com Nelson" havien estat "al corrent de tot" durant la seva detenció, el que va agrair el metge canari "perquè ara fan falta totes les mans".

Eufemiano, qui es va mostrar bromista en rebre algunes trucades i responia dient: "Unitat central de policia, digui", va ser convençut per Carlos Pérez perquè truqués a Nelson ja que "hi havia un talp i poden sortir tots els noms".

Pérez també va informar Fuentes que un reportatge comentava que havia mantingut una trobada amb el nord-americà Lance Armstrong a Canàries. "No és veritat, però diré que sí", va dir.

"És delicte que un esportista treballi amb un metge?, Li pregunta Pérez a Eufemiano, i el doctor va respondre:" No, però s'interpreta com un escarni i una vergonya, sobretot si el metge està imputat".

Fuentes va parlar també de la delicada situació econòmica en què es trobava quan va ser detingut i les dificultats que se li s'acostaven en aquest sentit.

El seu amic Carlos Pérez li va oferir la possibilitat de fer un reportatge per a la televisió cobrant molts diners, que va rebutjar perquè el cas estava sota secret de sumari.

"La meva vida ha canviat, tinc ingressos zero i la situació és molt fotuda, tinc tres fills. Qualsevol ingrés per alguna cosa que no afecti a la causa, bé, però cal esperar que s'aixequi el secret del sumari", va assenyalar.

Si es portava a terme l'entrevista, "per menys de 25 milions de pessetes, res".

"Saps quants diners portava quan em van detenir? Cinc euros, i després tenia alguna targeta amb 1.000 euros. No tinc diners", lamentava Fuentes, que estava convençut que la policia l'investigava des de feia "sis mesos".

stats