Operació Port
Esports 06/02/2013

Eufemiano Fuentes demana la devolució de la fiança

L'acusació s'ha oposat a la petició, que serà resolta en els pròxims dies per la jutgessa

Efe
1 min
Eufemiano Fuentes, principal acusat en el judici de l'operació 'Puerto'

MadridEl metge Eufemiano Fuentes, un dels acusats en el judici de l'operació Port, ha sol·licitat que li sigui retornada la fiança que va haver d'abonar per sortir de la presó després de ser detingut per la Guàrdia Civil el 23 de maig del 2006, han informat aquest dimecres fonts jurídiques.

El 26 de maig, tres dies després de la seva detenció, Fuentes va prestar declaració davant el jutge que instruïa el cas, que va ordenar el seu ingrés a la presó eludible sota fiança de 120.000 euros.

El metge va passar la nit al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid), fins que a les 20.30 hores del dia següent, el 27 de maig, va sortir en llibertat després d'abonar la fiança.

Ara, Fuentes –que s'enfronta a una pena de dos anys de presó per un delicte contra la salut pública– ha sol·licitat a la magistrada que presideix el judici de l'operació Port, Julia Patricia Santamaría, que aquests diners li siguin retornats, petició a la qual l'acusació s'ha oposat i que serà resolta en els pròxims dies per la jutgessa.

D'altra banda, els ciclistes italians Michele Scarponi i Giampaolo Caruso no compareixeran finalment com a testimonis en el judici, en no haver pogut ser localitzats per enviar la citació, han informat les fonts consultades.

A Scarponi, conegut per l'àlies de 'Zapatero', la seva implicació en la trama de dopatge li va costar una sanció de 18 mesos imposada pel Comitè Olímpic Italià (CONI), que exerceix l'acusació en la causa.

Pel que fa a Caruso, que milita actualment en l'equip Katiuixa, va donar positiu per nandrolona al Tour Down Under australià del 2003 i va ser suspès 6 mesos per la Unió Ciclista Internacional.

stats