Operació Port
Esports 01/04/2013

Eufemiano Fuentes encara la seva defensa final

El judici de l'operació Port quedarà vist per a sentència aquest dimarts, una vegada s'escoltin les al·legacions finals dels acusats

Efe
2 min
Eufemiano Fuentes, un dels principals acusats en el judici de l'operació Port.

MadridEl judici de l'operació Port quedarà aquest dimarts vist per a sentència una vegada s'escoltin les al·legacions finals dels acusats, com ara la del metge Eufemiano Fuentes. La batalla final és intentar demostrar que la sang no es pot considerar un medicament.

La defensa de Fuentes, la seva germana Yolanda i l'exdirector esportiu Manolo Saiz, obriran la sessió, que continuarà amb la versió dels mateixos acusats: aquests més l'extècnic Vicente Belda i el preparador físic José Ignacio Labarta. L'acusació sosté que la sang és un medicament, i en l'acte final la defensa insistirà que segons les lleis espanyoles no es pot considerar com a tal.

Eufemiano Fuentes centrarà un cop més els focus del judici. Un cop escoltades desenes d'acusacions, resumides com "les tretze grans mentides" per l'advocada de l'Estat, el metge canari tindrà l'opció de demostrar el contrari. Per fer-ho, haurà de respondre a les evidències detectades per les acusacions, que van concloure que Fuentes era el cap d'una trama de dopatge per tal d'elevar el rendiment esportiu de manera il·legal i amb finalitats lucratives, fets que van merèixer el qualificatiu d'"escandalosos" per part de la mateixa advocada.

Conegut com a "Astèrix", Eufemiano Fuentes haurà de defensar el que ja havia manifestat en la seva primera declaració. La resta d'acusats, Yolanda Fuentes, Manolo Saiz, José Ignacio Labarta i Vicente Belda, jugaran les seves cartes exculpatòries.

La jutge de l'operació Port, Julia María Santamaría, deixarà el procediment vist per a sentència. Ella decidirà si hi va haver delicte contra la salut pública, si la sang és un medicament o no i aclarirà dubtes sobre lliurar les bosses de sang requisades a les parts de l'acusació que les han sol·licitat i en un termini encara no fixat emetrà la sentència.

Encara amb la decisió sobre la taula ningú podrà dir que per fi ha finalitzat l'operació Port. El CONI va presentar recurs d'empara davant el Constitucional denunciat delictes d'estafa i frau fiscal i associació delictiva. Ningú s'atreveix a assegurar que el judici acabarà aquest dimarts.

stats