Ciclisme
Esports 25/02/2012

Flecha suma el seu cinquè podi en sis anys a l'inici de la temporada belga

El jove belga Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) s'ha destapat a l'Omloop Het Nieuwsblad, on el ciclista català ha estat tercer darrere de Tom Boonen

Albert Rabadan
1 min

BarcelonaJuan Antonio Flecha (Sky) continua la seva ratxa a l'inici de les clàssiques de llambordes, i amb la tercera posició d'aquest dissabte a l'Omloop Het Nieuwsblad ja suma cinc podis en els darrers sis anys a la prova de Gant, els quatre últims consecutius. La victòria ha estat pel jove belga Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda), que no tan sols s'ha mostrat com l'home més fort del dia, sinó que ha estat capaç de superar a l'esprint final a tot un Tom Boonen.

Un any més, ha estat el mateix Boonen el que ha començat a moure la cursa al muur de Taaienberg, amb un atac que Flecha ha hagut de respondre amb un ràpid gest, superant altres ciclistes enmig de la calçada de llambordes, per evitar quedar-se tallat i entrar en un selecte grup on hi havia, entre altres, l'excampió mundial Thor Hushovd (BMC), Matti Breschel (Rabobank) i el seu company d'equip Matthew Hayman. Aquest grup s'ha encarregat d'anar-lo seleccionant el mateix guanyador, amb atacs potents com al del tram de Lange Munte –on Flecha es va assegurar la victòria el 2010–, fins a deixa-lo amb els tres integrants que han acabat oujant al podi.

Confiat en les seves habilitats a l'esprint, Boonen ha deixat fer als seus dos companys d'escapada, que no s'han pogut separar malgrats els intents del mateix Flecha en els darrers quilòmetres. Finalment, l'excampió del món d'Omega Pharma-Quick Step ha llançat l'esprint massa aviat i Vanmarcke, que ha sabut aguanyar-li molt bé la roda, l'ha superat en els últims 50 metres.

Omloop Het Nieuwsblad (200km, Gant): 1r Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) 4h52'34", 2n Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) m.t., 3r Juan Antonio Flecha (Sky) m.t., 4t Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda) a 25", 5è Greg Van Avermaet (BMC) a 25"

stats