CICLISME
Esports 12/09/2011

Flecha torna a ser seleccionat pel mundial de ciclisme quatre anys després

El ciclista catalanoargentí és un dels nou homes que buscaran el quart triomf d'Óscar Freire a Copenhaguen, entre els que també hi és el balear Vicent Reynés

Albert Rabadan
1 min
Juan Antonio Flecha és atès després de la seva caiguda durant la novena etapa

BarcelonaEl català Juan Antonio Flecha formarà part de la selecció espanyola que es desplaçarà a Copenhaguen (Dinamarca) per disputar el mundial de ciclisme en ruta que començaran el pròxim dilluns però que es tancarà amb la prova reina, la de professionals, el diumenge 25 de setembre. El nascut a Junín (Argentina) feia anys que entrava a la preselecció però no entrava a la llista final des de 2007.

Flecha serà, després del gran líder Óscar Freire, el segon home amb més experiència mundialista de l'equip dirigit per José Luis de Santos, amb quatre participacions (Verona 2004, Madrid 2005, Salzburg 2006 i Stuttgart 2007). La selecció espanyola durà un bloc d'experimentats rodadors i homes ràpids –renunciant a corredors del perfil del Purito Rodríguez o Samuel Sánchez– per centrar-se en les opcions del càntabre a l'esprint en el circuit menys dur des de Zolder 2002, on va guanyar l'italià Mario Cipollini.

Freire té al seu davant l'oportunitat d'entrar a la història en ser el primer ciclista que guanya quatre mundials, i per a tal cosa estarà recolzat per tres companys d'equip a Rabobank (Carlos Barredo, Juanma Gárate i Luis León Sánchez). Completen la llista tres ciclistes de l'equip Movistar (Pablo Lastras, Imanol Erviti i José Joaquín Rojas) i el balear Vicent Reynés (Omega Pharma-Lotto), que després de la seva gran Vuelta se'l reservarà junt amb Rojas per les últimes voltes, on hauran d'aprofitar la seva velocitat.

stats