Giro d'Itàlia
Esports 14/05/2012

Fran Ventoso (Movistar) pesca en un dia mogut al Giro d'Itàlia

Joaquim Rodríguez, que es manté segon a la general, ha atacat en els darrers 6 quilòmetres però ha estat atrapat pel grup del líder, Hesjedal

Albert Rabadan
2 min
Fran Ventoso

BarcelonaEl càntabre Fran Ventoso (Movistar) manté el seu idili amb el Giro d'Itàlia i avui s'ha endut la novena etapa etapa en un final molt nerviós. El velocista, amb passat a l'equip italià CarmioOro, ja havia guanyat una etapa de la corsa rosa l'any anterior a Foggi i ha aprofitat el que era, en les seves paraules, un final "amb menys riscos que els de la primera setmana. Allà vaig preferit reservar energies", ha assegurat Ventoso a la RAI.

Els últims 10 quilòmetres tenien una zona de terreny dur que ha aprofitat Joaquim Rodríguez tot i estar segon a la general. Purito ha marxat del gran grup amb el seu company a Katiuixa Ángel Vicioso i han format un grup de quatre escapats amb la parella que ja estava per davant, però han estat atrapats ràpidament. El català té aquest dimarts a Assisi un final en mur més adequat a les seves característiques.

Després d'aquests moviments, amb els esprintadors més debilitats, l'equip Orica-GreenEdge (que mantenia al capdavant Matthew Goss, vencedor de la tercera etapa) ha començat a preparar una arribada molt més oberta, que amb tant nerviosisme ha acabat amb una caiguda a la darrera corba causada per Pippo Pozzato i en què hi havia el mateix australià, circumstància que ha aprofitat Ventoso per fer-se amb la victòria.

Giro d'Itàlia, novena etapa (San Giorgio del Sannio-Frosinone, 166km):

1r Francisco Ventoso (Movistar) 3h39'15"

2n Fabio Felline (Androni) m.t.

3r Giacomo Nizzolo (RadioShack-Nissan) m.t.

4t Damiano Caruso (Liquigas-Cannondale) m.t.

5è Daniel Schorn (NetApp) m.t.

Classificació general provisional:

1r Ryder Hesjedal (Garmin-Barracuda) 36h02'40"

2n Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 9"

3r Paolo Tiralongo (Astana) a 15"

4t Roman Kreuziger (Astana) a 35"

5è Beñat Intxausti (Movistar) a 35"

(...) 59è Juan Antonio Flecha (Sky) a 10'29"

120è Alberto Losada (Katiuixa) a 47'11"

stats