Vuelta a Espanya
Esports 07/09/2011

Froome retalla distàncies a Cobo vencent a Peña Cabarga

Juanjo Cobo (Geox-TMC) ha pogut mantenir el liderat al respondre al potent atac de Chris Froome (Sky), que ha guanyat a l'arribada en altura cantàbrica

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaChris Froome (Sky) ha deixat de ser la sorpresa que era quan es va posar líder a la contrarellotge de Salamanca. El kenià nacionalitzat britànic té per primer cop a la seva carrera la mentalitat de líder d'equip, des que va ser més fort que el seu company Bradley Wiggins a l'Angliru, i a l'arribada de Peña Cabarga ha fet el seu primer intent d'assalt el liderat.

Froome ha atacat dins dels dos últims quilòmetres, en un canvi de ritme sec que ha deixat enrere a l'actual líder de la cursa, Juanjo Cobo (Geox-TMC), que corria a casa. Tanmateix, el càntabre ha sabut regular l'esforç i l'ha pogut atrapar per assegurar-se un dia més de mallot vermell. En uns últims metres agònics, el ciclista de Nairobi ha fet un últim esforç que l'ha permès reduir nou segons amb Cobo: un sol segon a meta i els 8 segons de bonificació.

Així, s'ha fet bo el treball de Denis Mentxov (Geox-TMC) per avortar els atacs des del peu de Peña Cabarga, com el del vencedor a La Covatilla, Dan Martin, que continua buscant sense èxit una segona etapa. Qui tampoc l'ha pogut disputar ha estat el vencedor a aquest cim l'any passat, Purito Rodríguez, que tot i haver-se pogut recuperar de la caiguda encara tenia algunes molèsties.

Vuelta a Espanya, dissetena etapa, (Faustino V – Peña Cabarga, 211km):

1r Chris Froome (Sky) 4h52'38”

2n Juanjo Cobo (Geox-TMC) a 1”

3r Bauke Mollema (Rabobank) a 21”

4t Daniel Martin (Garmin-Cérvelo) a 24”

5è Igor Antón (Euskaltel-Euskadi) a 27”

(…) 23è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 2'14”

24è Josep Jufré (Astana) a 2'14”

65è Alberto Losada (Katiuixa) a 8'49”

Classificació general provisional:

1r Juanjo Cobo (Geox-TMC) 69h31'41”

2n Chris Froome (Sky) a 13”

3r Bradley Wiggins (Sky) a 1'41”

4è Bauke Mollema (Rabobank) a 2'05”

5è Denis Mentxov (Geox-TMC) a 3'48”

(…) 22è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 18'41”

37è Alberto Losada (Katiuixa) a 1h12'06”

47è Josep Jufré (Astana) a 1h38'29”

stats