CICLISME
Esports 20/02/2011

Robert Gesink no dóna opcions a Oman, amb destacada participació catalana

L'holandès Gesink (Rabobank) ha dominat per complet el Tour d'Oman, on Juan Antonio Flecha (Sky) ha tornat a signar una bona classificació general

Albert Rabadan
2 min
El guanyador Robert Gesink

Barcelona“Ho he fet pel meu pare”. Així resumia el líder de Rabobank, l'escalador Robert Gesink, les sensacions que tenia després d'imposar-se a la dura arribada de Jabal al-Akhdhar (Muntanya Verda), jornada decisiva del Tour d'Oman. Havia mort en un accident a finals d'any, i aquesta era la millor manera de refer-se'n.

Les diferències que havia fet en aquest port, amb trams superiors al 15% de pendent, havien estat claus per fer-se amb la general de la segona edició d'aquesta prova. La participació, estel·lar una vegada més, no li ha impedit fer-se també amb la primera contra-rellotge de la seva carrera, aprofitant-se de la duresa del seu recorregut. De fet, el campió del món de l'especialitat, Fabian Cancellara, tan sols va poder ser quart.

El català Juan Antonio Flecha (Sky), mantenint el bon estat de forma demostrat a Qatar, va ajudar al seu company d'equip, el noruec Edvald Boasson Hagen, a entrar en segona posició. D'aquesta forma, també es va assegurar una bona plaça que ha culminat al desè lloc de la general final, a 3'03” del vencedor.

Joaquim Rodríguez, que continuava la seva temporada després de la participació a la Challenge de Mallorca, ha acabat 19è. Posició que podria haver millorat de no ser per la pèrdua de dos minuts a l'última jornada. L'altre català a la sortida, Xavier Florencio (Geox-TMC) ha acabat 49è a la general.

La resta d'etapes van ser cosa dels velocistes, i es van repartir entre els equips HTC-Highroad i novament, Rabobank. El primer victòria de Matthew Goss i l'estrena d'enguany de Mark Cavendish, i el segon amb el doble triomf de Theo Bos, presenta les seves credencials de velocista dominador si acaba de fer la seva adaptació des del ciclisme en pista.

Classificació:

Tour d'Oman, classificació general final: 1r Robert Gesink (Rabobank) 20h24'36”, 2n Edvald Boasson Hagen (Sky) a 1'13”, 3r Giovanni Visconti (Farnese Vini) a 1'19”, 4t Michael Albasini (HTC-Highroad), 5è Christian Vandevelde (Garmin-Cérvelo).

stats